- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Etarget a introdus un serviciu de publicitate text in clipurile video

03 Aug, 17:45 • emanuel.ceciu
Filiala locala a Etarget, companie slovaca cu actionari maghiari furnizoare de reclame online, a lansat recent un serviciu de publicitate text implementata in clipurile video, pentru care spera sa atraga cateva sute de clienti pana la finalul anului.
Etarget a introdus un serviciu de publicitate text in clipurile video

Aceasta lansare urmeaza sa ajute la mentinerea pe crestere a afacerilor companiei in Romania, au spus oficialii Etarget.

Actionarii Etarget sunt Central European Media & Publishing, un grup cu sediul in Ungaria si cu prezenta regionala in tari precum Romania, Serbia, Croatia, Polonia si Bulgaria.

Serviciul de publicitate se adreseaza atat publisherilor online consacrati cat si creatorilor individuali de continut video, care uploadeaza clipuri pe site-urile proprii. Acestia pot integra in cadrul clipurilor, la baza lor, reclame text, pe care utilizatorii pot da click, fiind redirectionati pe pagina advertiserilor. Proprietarii continutului video primesc bani la fiecare click, in timp ce advertiserii primesc potentiali clienti pe site-urile lor.

Acest produs, dar si reclamele display pentru care compania are la nivel global circa 12.000 de clienti, precum si cele adresate magazinelor online vor mentine pe crestere Etarget si anul acesta, conform companiei.

„Dupa cresteri de mai multe sute de procente in 2008, estimam ca, in ciuda crizei economice, vom inregistra o evolutie a afacerilor si in 2009″, a spus Dusan Urban, country manager al companiei, fara sa ofere amanunte.

In 2007, compania a generat afaceri de circa 22.000 euro.

Reclama clientilor se afiseaza simultan pe un portofoliu de peste 230 de site-uri, printre care Hi5.com, Rol.ro, Cancan.ro sau Antena1.ro.

Compania Etarget are in prezent 50 de angajati. „Cred ca este un numar optim pentru volumul curent de business. Nu preconizam o fluctuatie a numarului de angajati pana la sfarsitul anului”, a mai spus Urban.