- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Etelecom.ro si-ar putea dubla afacerile, la 0,5 mil. euro

07 Mar, 13:12 • emanuel.ceciu
Integratorul de solutii si retailerul online Etelecom.ro a inregistrat in 2007 afaceri de 250.000 euro, estimand o dublare pentru acest an, prin dezvoltarea portofoliului de produse si prin promovare agresiva, a declarat pentru DailyBusiness Lidia Butnaru, marketing manager al companiei.
Etelecom.ro si-ar putea dubla afacerile, la 0,5 mil. euro

„Pentru 2008 am bugetat o dublare a cifrei de afaceri generate de platforma virtuala. Nu ne-am propus sa fim un magazin generalist si ne vom axa eforturile strict in telecom”, a declarat Butnaru.

Etelecom.ro este platforma de vanzari online a European Telecom, companie autohtona specializata in implementarea proiectelor de telecomunicatii avansate si a retelelor convergente de date, precum si in consultanta pe domeniul telecom.

„Circa 40% din afacerile totale ale European Telecom provin de la Etelecom.ro, si urmarim pastrarea acestei ponderi si in 2008”, a spus Butnaru.

„In prezent, profitabilitatea platformei online este redusa. Insa, in momentul in care am lansat aceasta platforma la finele lui 2006 am luat in calcul si trendul pozitiv inregistrat de comertul electronic in general. Consideram ca platforma Etelecom.ro va deveni profitabila la jumatatea lui 2008”, a specificat Butnaru.

Oficialii Etelecom.ro au anuntat joi introducerea in portofoliul de servicii al companiei a brand-ului General Electric, care va genera circa 5% din afacerile totale ale companiei in 2008.

Etelecom.ro are in portofoliu o gama de peste 2.500 produse de nisa si estimeaza prin incheierea noilor parteneriate sa ajunga anul acesta la peste 4.500, toate acestea fiind dedicate segmentului telecomunicatii (video si audioconferinta, sisteme integrate de telecomunicatie, terminale digitale si analogice) si retelistica -pasive, switch-uri, routere, firewall).

„Brandul General Electric a fost selectat datorita notorietatii gigantului american. Vanzarile vor fi sprijinite atat de platforma de comert electronic cat si de vanzarile de solutii corporate ale departamentului de integrare European Telecom”, a precizat Lidia Butnaru.

Majoritatea clientilor companiei fac parte din segmentul business. Printre companiile mari catre care Euro Telecom furnizeaza produse telecom se numara BCR Asigurari, IBM, Omniasig sau RCI Leasing.

„Companiile foarte mari sunt in general interesate de o solutie foarte avansata din punct de vedere tehnologic si pentru care asiguram si componenta de consultanta si ulterior de serviciile de mentenanta/dezvoltare a acestei solutii. In ceea ce priveste segmentul SMB/SoHo, exista foarte multe companii care ne solicita furnizarea de echipamente strict necesare in desfasurarea activitatii”, a mai spus Butnaru.

Printre concurentii Etelecom.ro se numara Telecom-Shop.ro, cu afaceri de circa 100.000 euro in 2007, Internity.ro,AtlasTelecom.ro sau ShopGSM.ro.