- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

F5 a cumparat o divizie de HR de la Senior Interactive

04 Feb, 00:01 • emanuel.ceciu
F5, companie de investitii online parte a grupului Realitatea-Catavencu, a achizitionat divizia Sincron HR de la Senior Interactive, companie de dezvoltare online, obiectul achizitiei fiind un software de recrutare.
F5 a cumparat o divizie de HR de la Senior Interactive

Produsul „Sincron – software de recrutare” a fost integrat deja in Xipe Interactive, un joint-venture intre F5 si Senior Interactive, in care F5 detine o participatie de 65%, conform lui Florin Secanu, general manager Xipe.

Pana in prezent, Xipe a dezvoltat si lansat pe piata proiectul Autonovo.ro.

„La nivel strategic, Xipe vizeaza mai multe directii de dezvoltare pe piata de servicii online, resursele umane fiind una dintre ele. Prin achizitia Sincron – soft de recrutare, ‘deschidem’ prezenta noastra si pe aceasta linie de servicii online”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Florin Secanu.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Dezvoltarea companiei se va realiza prin Xipe Interactive, cei doi parteneri estimand, in 2009, o crestere de 50% a portofoliului de clienti Sincron HR, pana la peste 80.

Sincron HR s-a lansat in mai 2006 si a devenit parte a Senior Interactive in iulie 2007. Ulterior, la inceputul acestui an, Sincron HR a transferat serviciile si intreaga sa echipa in portofoliul Xipe Interactive.

In prezent, Sincron HR are un portofoliu de peste patruzeci de clienti in Romania, intre care se numara si Dacia, Genpact Romania, Rompetrol, Wipro Tehnologies, Toyota Romania, Volksbank sau Germanos.

Principalul partener al Sincron HR la nivel international este Jordan Sheppard Balkans, din Bulgaria – una dintre cele mai mari companii de consultanta in domeniul resurselor umane din zona balcanica.

Parteneriatul a fost incheiat in decembrie 2008 si prevede distributia aplicatiei „Sincron – Software de recrutare” pe piata din Balcani, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentanti ai Realitatea-Catavencu.

Produsul se adreseaza atat agentiilor specializate de recrutare, cat si departamentelor de resurse umane din companii, punand la dispozitia acestora instrumente de raportare si urmarire a costurilor pe componenta de recrutare sau operarea simultana a unui numar mare de proiecte si candidati.