- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

F5 va lansa aplicatia Desktop TV, un TV tuner personalizat pentru produsele Realitatea-Catavencu

15 Jun, 15:58 • mihaela.tudorancea
F5, divizia de New Media a Realitatea-Catavencu, va lansa in maxim doua saptamani aplicatia Desktop TV, un fel de TV tuner personalizat pentru produsele trustului, care poate transforma laptopul in TV sau, din contra, un televizor in suport pentru televiziune online, a anuntat compania.
F5 va lansa aplicatia Desktop TV, un TV tuner personalizat pentru produsele Realitatea-Catavencu

Aplicatia Desktop TV a fost dezvoltata in cadrul unui parteneriat dintre F5 si firma olandeza Share Dimension, o companie romano-olandeza axata pe dezvoltarea de aplicatii multimedia si Internet, in care se dezvolta mai multe proiecte si aplicatii, cu misiunea de a ajuta companiile sa isi extinda afacerile si cota de piata prin intermediul Internetului.

„Cand se va lansa varianta pentru PC, adica in maxim 2 saptamani, se va observa limpede ca aplicatia este un TV tuner customizat pentru produsele noastre, care poate transforma laptopul in TV sau, din contra, un televizor obisnuit in web tv. Este, practic, prima aplicatie romaneasca in trendul marcat si de You Tube prin aplicatiile dezvoltate si care contribuie la migrarea Internetului si spre TV”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dragos Stanca (foto), managing director F5 si membru al board-ului care conduce trustul.

Investitia concreta in acest proiect nu a fost facuta publica insa pretul unei aplicatii de acest gen poate urca pana la 30.000 de euro. „E vorba de un contract cadru, care cuprinde diverse proiecte, strict dezvoltarea Desktop TV nu a fost evidentiata separat, insa o aplicatie de acest tip costa, in functie de diverse dezvoltari, intre 20 si 30 de mii de euro pentru varianta beta”, a precizat Dragos Stanca.

O versiune speciala a Desktop TV, dezvoltata de Share Dimension pentru F5, va rula in avanpremiera pe Microsoft Surface, o masa-computer care permite interactiunea simultana, prin gesturi si atingeri, intre mai multi utilizatori si continutul digital, marti, 16 iunie, in cadrul evenimentului RoNewMedia 3.0.