- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Gecad si Hostway Romania: parteneriat pentru oferirea de solutii de mesagerie

25 Nov, 13:41 • emanuel.ceciu
Gecad Technologies, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen, impreuna cu Hostway Romania, furnizor de servicii de hosting, au anuntat marti semnarea unui acord pentru oferirea unui serviciu de gazduire de mesagerie electronica flexibila, oficialii Hostway declarand pentru DailyBusiness.ro ca circa 1.000 de companii vor folosi acest serviciu intr-un an.
Gecad si Hostway Romania: parteneriat pentru oferirea de solutii de mesagerie

„Este primul parteneriat dintre Gecad si Hostway, dar probabil vor mai urma si altele. Estimez ca noua solutie comuna, Hosted Axigen, va atrage circa 1.000 de companii (mai ales mijlocii si mari) intr-un an”, a declarat Flaviu Radulescu, director general al Hostway Romania.

Hosted Axigen este disponibil din luna noiembrie. Serviciul poate fi adaptat si personalizat in functie de cerintele specifice ale companiilor, platind lunar o suma fixa pe fiecare cont de e-mail si pentru spatiul ocupat de acestea pe disc.

Principalul avantaj al acestui produs, fata de gazduirea in-house, este reducerea semnificativa a costurilor prin eliminarea cheltuielilor legate de cumpararea si colocarea unui server, de administrarea si securizarea sa, de instalarea si managementul unui server de email, precum si a backup-ului de date, au spus reprezentantii Hostway Romania.

Pretul va fi de 1 euro pe mailbox, spatiul de stocare urmand a fi platit separat – 1 euro/Gigabyte. Astfel, in functie de traficul de email, se pot cumpara 10 conturi de email cu spatiu de 1 GB, sau 2 conturi cu 20 de GB. Facturarea se face lunar pentru spatiul contractat si numarul de casute postale, a explicat Radulescu.

„Unul dintre cele mai importante atribute pe care companiile le cauta la o solutie software sau la un serviciu este flexibilitatea”, a declarat Oana Bornaz, director executiv la Axigen, Gecad Technologies.

„Suntem increzatori ca, prin parteneriatul cu Hostway Romania, vom oferi managerilor companiilor romanesti toata flexibilitatea de care ei au nevoie pentru a-si adapta solutiile de mesagerie la nevoile curente ale afacerilor pe care le coordoneaza dar si la resursele tehnice si financiare de care dispun”, a adaugat Oana Bornaz.

Hostway Corporation este unul dintre principalii furnizori mondiali de servicii de gazduire web, in oferta sa numarandu-se si servicii de inregistrare de domenii Internet, servicii e-commerce, de colocare, hosting dedicat, dar si in sistem SaaS. Hostway are peste 600.000 de clienti in intreaga lume filiala sa locala fiind infiintata in urma cu 2 ani.

In prezent, Axigen, parte a Gecad Technologies este reprezentat la nivel international de peste 140 de parteneri din 80 de tari si asigura traficul de email pentru mai mult de 10.000 de companii cu 6 milioane de utilizatori finali.