- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google cauta country business development manager in Romania

28 Oct, 14:52 • mihaela.tudorancea
Reprezentanta locala a companiei americane Google, operatorul celui mai mare motor de cautare din lume si cel mai important jucator global de pe piata de publicitate online, cauta un om pentru pozitia de country business development manager in Romania, potrivit Google Jobs .
Google cauta country business development manager in Romania

Persoana vizata de Google trebuie sa aiba experienta in vanzari, abilitati necesare unui general manager si capacitatea de a construi o echipa. „Country business managerul este responsabil pentru dezvoltarea si executarea intregii strategii de piata in Romania”, se precizeaza in anuntul Google. Persoana aleasa va raspunde direct directorului EMEA.

Printre cerintele mentionate in anunt mai apare si educatia superiora, MBA fiind considerat un avantaj puternic, notorietatea in mediul de afaceri din Romania si bune capacitati de comunicare in scris si orale in limba engleza si romana.

Google a terminat procesul de infiintare a unei reprezentante locale la inceputul acestui an, sub denumirea de Google Bucharest SRL, dupa ce in luna martie a anului trecut compania l-a angajat pe Radu Tudorache, fost director in cadrul arbitrului pietei telecom locale ANRC, pe postul de consultant pentru Romania.

In luna aprilie a acestui an, oficialii Google au desemnat-o pe Basak Tamar, sef de operatiuni Google pe piete noi, pentru a coordona activitatile companiei in Romania, dupa ce Radu Tudorache a parasit Google pentru postul de director servicii de voce, segment rezidential in cadrul companiei Romtelecom, principalul jucator de telefonie fixa de pe piata de telecom din Romania.

Principalul concurent al Google, Yahoo! l-a angajat pe bloggerul Bobby Voicu in functia de community manager Romania principala lui responsabilitate fiind sa „culeaga” informatii din online si sa fie o interfata intre utilizatorii Yahoo din Romania si dezvoltatorii de servicii ai corporatiei americane.

Resurse suplimentare
Despre subiect a scris si Orlando Nicoara .
Google: Tudorache este un prim contact cu piata romaneasca
Google Romania a trecut pe mana unui sef din Londra cu asistent roman