- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

HTC lanseaza un concurs pentru a creste numarul de aplicatii romanesti pe platforma Android

04 May, 16:01 • emanuel.ceciu
Producatorul de smartphone-uri HTC a lansat in Romania prima competitie destinata dezvoltatorilor de aplicatii pe platforma mobila Android. Pe piata locala exista in prezent mai putin de 10 aplicatii romanesti disponibile pentru acest sistem de operare.
HTC lanseaza un concurs pentru a creste numarul de aplicatii romanesti pe platforma Android

Castigatorilor li se vor oferi premii in valoare totala de 6.000 euro.

Concurentii trebuie sa inscrie una sau mai multe aplicatii pe website-ul concursului, intr-una din cinci categorii – lifestyle, tools, media, retele sociale sau jocuri, pana pe data de 31 mai 2010.

„Criteriile juriului, format din specialisti in telecomunicatii dar si din membri ai comunitatii si antreprenori vor fi originalitatea, utilizarea tehnologiilor oferite de platforma Android, design accesibil si usor de folosit si aplicabilitatea pe piata din Romania”, se arata in comunicatul companiei.

Aplicatiile participante trebuie sa fie gratuite si sa includa o versiune in limba romana.

HTC este unul dintre principalii producatori de telefoane Android, cu patru modele disponibile in prezent pe piata din Romania: HTC Hero, HTC Tattoo, HTC Legend si HTC Desire.

Fara sa ofere estimari privind numarul de participanti, reprezentanti ai HTC au subliniat ca se asteapta la un numar destul de mare avand in vedere faptul ca este primul concurs de acest gen pe piata locala.

Lider detasat pe piata aplicatiilor este Apple, prin magazinul App Store.