- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Importatorul editurii Longman in Romania a generat afaceri de 1,6 mil. euro anul trecut

13 Apr, 15:59 • emanuel.ceciu
Prems Librexim SRL, unic importator in Romania al editurii Longman, parte din Pearson Education, unul dintre cele mai mare grupuri editoriale educationale din lume, a generat anul trecut afaceri de 1,6 mil. euro si urmareste sa creasca la 2 mil. euro in 2009, pe fondul lansarii unui portal cu peste 1 milion de titluri in limba engleza.
Importatorul editurii Longman in Romania a generat afaceri de 1,6 mil. euro anul trecut

Compania din Brasov, cu capital 87% romanesc si 13% maghiar, a investit circa 50.000 euro in portalul Okian.ro, si estimeaza ca pana la finalul anului proiectul va genera venituri de 300.000 euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Tudor Benga, Higher Education Manager in cadrul Prems Librexim.

Echipa Okian.ro numara in prezent sapte persoane, aceasta fiind insa sustinuta la nivel logistic sau contabil de intreaga echipa a Librexim, care numara alti 25 de angajati.

Longman este una dintre cele mai mari edituri din grupul Pearson Education, alaturi de altele precum Prentice Hall, Financial Times Prentice Hall, Wharton Press sau Benjamin Cummings. Printre volumele distribuite de Prems Librexim in Romania se numara in special materiale pentru invatarea limbii engleza, carti juridice, IT sau carti de tehnologie si calatorii.

Cea mai mare parte a cartilor sunt in limba engleza, restul, in numar limitat, fiind in spaniola, franceza sau italiana.