- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

ING, Bancpost si BCR, cele mai populare branduri financiare in blogosfera

20 Jan, 17:32 • mihaela.tudorancea
In ultimele patru luni ale anului 2008, ING Bank, Bancpost si BCR au fost cele mai des mentionate institutii financiar-bancare si asiguratoare in blogosfera romaneasca, potrivit Barometrului Blogosferei realizat de Zelist.ro, instrument de monitorizare a blogosferei si presei romanesti dezvoltat de compania TreeWorks, pe un esantion de circa 22.000 de bloguri.
ING, Bancpost si BCR, cele mai populare branduri financiare in blogosfera

Intre 1 septembrie si 7 ianuarie, primele pozitii in topul celor mai des mentionate institutii financiar-bancare si asiguratoare au fost ocupate de ING Bank cu 101 aparitii, BancPost cu 66 de aparitii si BCR cu 55 de aparitii.

Barometrul Blogosferei din luna noiembrie ofera date despre „cel mai important roman in functie de vizibilitatea in blogosfera”, in ultimele 12 luni. Traian Basescu se afla pe primul loc, un post din cinci facand referire la el, urmat de Mircea Badea si Ion Iliescu, care au fost mentionati o data la fiecare 42 de posturi.

In luna octombrie, cand Barometrul Blogosferei a oferit date cu privire la cel mai mentionat brand romanesc din blogosfera din ultimele 12 luni, CFR (Caile Ferate Romane, din sectiunea transporturi) s-a aflat pe primul loc, un post din 11 facand mentiune la el, urmat de Hotnews, din sectiunea media, un post din 12 referindu-se la el, si Mediafax, tot din sectiunea media, mentionat de un post din 14.

Totodata, blogosfera romaneasca a crescut cu 22.910 de posturi si 68.511 comentarii in luna decembrie a anului trecut, fata de luna august, cand s-a inceput realizarea Barometrului Blogosferei.

In luna august a anului trecut, au fost scrise 92.544 de posturi din cele 8.235 de bloguri care au publicat cel putin o insemnare, fata de luna decembrie cand s-au scris 126.690 de posturi din cele 9.579 de bloguri care au publicat cel putin un articol.

ZeList este o platforma dezvoltata de TreeWorks care foloseste algoritmi complecsi pentru a determina cele mai importante bloguri din punctul de vedere al audientei si credibilitatii, precum si cele mai importante subiecte discutate in blogosfera.

TreeWorks are o experienta de peste 6 ani in web development si este detinut de 3 persoane fizice, Catalin Tenita, Emil Jinga si Ionut Buzoianu. Pe langa aceste proiecte, TreeWorks mai ofera solutii pentru Application Service Provider, Supply Chain Applications, productii multimedia, portale B2C, piete verticale, aplicatii software online.