- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Intact Interactive taie portofoliul de site-uri pentru care vinde publicitate. Din 90, raman 30

17 Dec, 11:29 • emanuel.ceciu
Intact Interactive, divizia de new media a grupului Intact, va vinde publicitate exclusiv pentru site-urile din portofoliul trustului propriu, astfel incat incepand cu cel tarziu februarie 2010 portofoliul companiei va cuprinde doar circa 30 de site-uri din aproape 90 cate are in prezent.
Intact Interactive taie portofoliul de site-uri pentru care vinde publicitate. Din 90, raman 30

In portofoliul Intact Interactive inca nu sunt incluse unele site-uri din trust precum Jurnalul.ro, Antena3.ro, Sfin.ro, Financiarul.com, care momentan sunt in negocieri si cu regia ArboInteractive..

Site-urile care au iesit din portofoliul Intact Interactive, printre care Avocatnet.ro, Masini.ro sau PCNews.ro vor trebui sa caute alte regii de vanzari sau sa isi dezvolte echipe proprii specializate.

„Cel tarziu la finele lunii ianuarie aceste site-uri vor iesi din portofoliul nostru. Oricum, pentru majoritatea, contractul se incheie acum, la finele lunii decembrie”, a spus pentru DailyBusiness.ro Augustin Roman, manager general Intact Interactive.

Nucleul vanzarilor Intact Interactive va fi constituit din cele 25 de site-uri ce tin de GSP. Pe langa acestea, in functie de negocieri, ar putea sa se alature si Antena3.ro, Jurnalul.ro, Sfin.ro si Financiarul.com. „Acestea se afla insa in discutii si cu regia de publicitate online ArboInteractive. Noi le-am facut o propunere, vedem pe care o vor alege, raspunsul urmand sa il primim cel tarziu in ianuarie”, mai spune Roman.

Pe langa activitatea de vanzari, de care se ocupa Catalina Zaman, Intact Interactive se va axa si pe dezvoltarea infrastructurii si a site-urilor grupului Intact. „Focusarea ne va permite sa ne dezvoltam mai eficient intern, sa intram si mai puternic pe segmentul video, totodata sustinand dezvoltarea de noi proiecte”, a spus Augustin Roman.

Totodata Intact Interactive va oferi servicii de dezvoltare si partenerilor externi – concepere, realizare siteuri corporatiste de brand, servicii de securitate a jocurilor, promotiilor digitale si servicii anti-frauda, conform site-ului Intact Interactive.

Intrebat daca noile restructurari vor afecta numarul angajatilor, Roman a spus doar ca „Zaman va decide cati oameni va avea in echipa”.

La finalul lunii septembrie, fostul management al echipei de vanzari a Intact Interactive – format din Magdalena Zander si Gabriel Boaca – a parasit compania.

Pe acest subiect a scris si Orlando Nicoara, director executiv MediaPro Interactiv, pe blog-ul personal.