- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

LegalNet tinteste afaceri in stagnare, pe fondul cresterii veniturilor din servicii suplimentare

26 Oct, 15:11 • emanuel.ceciu
Compania LegalNet, care detine 8 site-uri, printre care si AvocatNet.ro, va incheia anul cu afaceri similare celor din 2008, circa 200.000 euro, pe fondul cresterii veniturilor din servicii suplimentare celor de baza si organizare de seminarii, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alin Popescu, partner manager al LegalNet.
LegalNet tinteste afaceri in stagnare, pe fondul cresterii veniturilor din servicii suplimentare

„Desi veniturile din vanzarile de publicitate au scazut in 2009, in linie cu trendul pietei, am compensat prin organizarea de seminarii, implementarea de continut premium platit si alte servicii suplimentare adresate vizitatorilor”, a spus Popescu.

Acesta a subliniat ca in cel mai rau caz va termina anul cu o scadere de circa 5% a afacerilor.

„In urmatorii 3-5 ani consider ca trebuie ca site-urile de continut sa gaseasca metode alternative de monetizare, pentru a suplini scaderea veniturilor din publicitate. Este un trend ce deja se vede”, a precizat Alin Popescu.

In urmatoarele zile, site-urile din portofoliul LegalNet se vor uni sub o singura umbrela, AvocatNet.ro, a mai declarat Popescu pentru DailyBusiness.ro.

„Practic, 7 dintre site-urile noastre vor putea fi accesate din AvocatNet.ro. Printre acestea se numara Contractdemunca.ro, Taxeimpozite.ro sau Zodii.ro. Astfel, ne va fi mai usor sa vindem publicitate si va creste eficienta”, a subliniat Alin Popescu.

In prezent, circa 90% din traficul LegalNet este realizat de AvocatNet.ro. Site-urile din portofoliul LegalNet genereaza 1,17 milioane de vizitatori unici si 7 milioane de afisari, conform datelor SATI din luna septembrie.