- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Millennium Tour a investit 200.000 euro intr-un sistem de rezervari de camere de hotel

18 Nov, 15:57 • emanuel.ceciu
Compania de turism Millennium Tour a investit circa 200.000 euro in dezvoltarea unui sistem de rezervari de camere de hotel, proiect realizat de compania autohtona producatoare de aplicatii online Zitec, aplicatia integrand 7 sisteme de rezervari internationale, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alexandru Lapusan, cofondator al Zitec.
Millennium Tour a investit 200.000 euro intr-un sistem de rezervari de camere de hotel

Aplicatia, la care s-a lucrat circa 2 ani, poate fi accesata pe sectiunea „hoteluri” a Paravion.ro. Compania Millennium Tour a incheiat contracte cu sistemele de rezervari internationale HotelBeds, Jacob, Tourico, Travco, GTA, Miki si Restel.

„Investitia este destul de mare pentru un proiect online insa avand in vedere ca am lucrat pe ea peste doi ani, aplicatia fiind folosita initial doar in-house de Millennium Tour, costurile se justifica”, a declarat Lapusan.

„De asemenea, integrarea serviciilor de rezervare a fost dificila, cele 7 sisteme avand arhitecturi si interfete de comunicare diferite, nu exista o standardizare in domeniu”, a mai spus reprezentantul Zitec.

Platile online se realizeaza prin intermediul GeCad ePayment.

Vola.ro, concurent cu Paravion.ro, are un sistem similar de rezervari camere de hotel, insa acesta se foloseste de sistemul international de rezervari Booking.com.

„Nu am vrut sa incheiem contract cu aceasta companie pentru ca am considerat ca, in multe cazuri, ofertele alese de cele 7 sisteme de rezervari sunt mai bune si mai usor de folosit de catre utilizatori decat cele ale Booking.com”, a aratat Lapusan.

„De exemplu, sistemul afiseaza ofertele in functie de pretul total pentru durata de cazare, astfel incat potentialul client sa nu trebuiasca sa isi faca anumite calcule pentru a ajunge la suma finala, plecand de la costul unei nopti de cazare”, a subliniat cofondatorul Zitec.

Millennium Tour va castiga din comisionul de rezervare. Zitec a realizat sistemul in regim de sub-contractare, iar pe viitor va realiza comisioane prin gestionarea unor sisteme de afiliere.