- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Numele Dacia, folosit intr-un atac dublu: Un site cu un concurs fals, SMS-uri phishing

17 Aug, 15:22 • emanuel.ceciu
Producatorul auto Dacia a avertizat luni, 17 august, asupra un "atac dublu" in care numele companiei este folosit fraudulos - atacatorii au creat un un site ce afiseaza un concurs fals, "dublat" de trimiterea de SMS-uri false.
Numele Dacia, folosit intr-un atac dublu: Un site cu un concurs fals, SMS-uri phishing

Falsul concurs la care s-ar castiga autoturisme Dacia Logan MCV prin tragere la sorti a unui numar de telefon este afisat pe portalul http://dacia-break.webs.com/detaliipromotie.htm.

Atacatorii pretind ca unul din 10 jucatori vor castiga cate o masina a marcii mai sus amintite, daca trimit un SMS la un numar special. Daca acestia „castiga” masina, li se cere o suma intre 250 si 650 euro, taxe de livrare.

Portalul este in continuare activ, avand si o pagina web unde sunt afisate fotografiile si numele presupusilor castigatori ai inselatoriei.

Oficialii Dacia au precizat ca nu au nicio legatura cu aceste atacuri si ca nu organizeaza concursuri de acest gen.

„Ca si pana acum, in situatii similare, Dacia va solicita tragerea la raspundere penala si civila a persoanelor vinovate de aceasta dezinformare frauduloasa, cu grave consecinte asupra imaginii de marca”, au transmis oficialii companiei.

Contactati de DailyBusiness.ro si intrebati de ce portalul ce foloseste numele Dacia in mod fraudulos nu este inchis, dupa mai multe ore de functionare, acestia au raspuns: „Nu sta in competenta noastra. Am anuntat autoritatile sa faca acest lucru”.

Oficialii companiei nu au precizat daca au existat pagubiti pana in prezent.

Alte companii al caror nume a fost folosit in mod fraudulos a fost Coca-Cola, BCR, Raiffaisen sau LG Romania. Numele Dacia este folosit in atacuri de acest gen de mai multi ani.