- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

O firma daneza lanseaza in Romania un portal cu opinii ale utilizatorilor despre companii

19 Feb, 13:08 • emanuel.ceciu
Compania Trustpilot ApS din Danemarca a intrat saptamana aceasta pe piata locala prin Trustpilot.ro, un portal ce cumuleaza opinii si evaluari de la utilizatori despre un numar de circa 1.000 de companii cu prezenta online, in special de comert.
O firma daneza lanseaza in Romania un portal cu opinii ale utilizatorilor despre companii

„La nivel international avem in jur de 17.000 de companii incluse in sistemul de rating si mai mult de un milion de recenzii. In Romania numarul companiilor incluse in sistemul de rating e de aproximativ 1.000. Acesta va creste in lunile urmatoare”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Roxana Demian, country manager al companiei.

Sistemul de rating se bazeaza exclusiv pe voturile utilizatorilor. Acestia pot opta pentru cotarea site-urilor, oferind note, si pot sa si scrie opinii personale.

Prin instalarea unui plug-in, rating-ul primit de site-uri poate fi vizualizat direct in motoarele de cautare, prin trecerea mouse-ului deasupra link-urilor aferente site-urilor monitorizate de TrustPilot, ca in imaginea de mai jos.
[img=32][/img]

In prezent toate serviciile TrustPilot sunt gratuite atat pentru consumatori cat si pentru companii. Serviciile cu plata vor fi incluse la 1 martie.

„Colectarea, publicarea si raspunderea la recenzii si rating-uri vor fi intotdeauna gratuite pentru consumatori. Pentru companii vom include servicii cu plata adaptate la piata locala. Printre ele – colectarea de review-uri de la vizitatorii site-ului, trimiterea de e-mail-uri in care acestia sunt indemnati sa acorde rating site-ului dar si consultanta in e-commerce”, a mai spus Demian.

„Dorim sa incheiem primul an cu 1.000 de clienti platitori, cu o taxa de utilizare de 15 euro/luna (in medie). Preturile vor varia in functie de marimea companiei si de serviciile pe care doreste sa le foloseasca”, a spus Roxana Demian.

Conform unui sondaj realizat de compania daneza pe 352 de firme, daca clientilor li se ofera posibilitatea sa scrie o cronica sau sa acorde note companiilor, loialitatea acestora creste in medie cu 18%.

71% dintre cei ce cumpara online citesc inainte de a incheia un contract parerile lasate de alti utilizatori, conform unui studiu Forrester.

Conform unui alt studiu recent publicat de National Association of Retail
Marketing Services citat de Trustpilot, companiile pierd cate 10 clienti pentru fiecare client care se plange de serviciile ce i se ofera. 13% dintre oameni vor relata altor 20 de persoane daca au avut o experienta neplacuta in legatura cu un magazin. 90% dintre clientii nemultumiti nu vor mai incheia contracte cu firmele respective.

Trustpilot.ro este proprietatea Trustpilot ApS, companie daneza administrata si detinuta de Peter Holten Muhlmann. Compania are 12 angajati, unicul reprezentant pentru Romania fiind Roxana Demian.

Trustpilot s-a lansat in Danemarca in august 2007 si in Marea Britanie la sfarsitul lui Noiembrie 2008. Compania mai este prezenta in SUA, Olanda, Danemarca, Germania si urmeaza sa intre in urmatoarele trei luni si in Italia, Franta si Rusia.