- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

O firma romaneasca a lansat un portal cu cronici video de produse IT&C

03 Sep, 13:44 • emanuel.ceciu
Compania autohtona Sigma Design Co., detinatoare a portalului de retail IT&C, electronice si electrocasnice Sigmanet.ro, a lansat marti dupa o investitie de 11.000-12.000 euro un portal video in genul YouTube, sigmanet.tv, axat insa exclusiv pe cronici de produse.
O firma romaneasca a lansat un portal cu cronici video de produse IT&C

Sigmanet.TV este primul proiect de acest gen in Romania. Consideram portalul ca un forum video, total obiectiv. Utilizatorii prefera in mod clar parerea unor persoane care au experimentat ca si client unele produse, in locul unor review-uri video ale unor angajati de magazine. Lumea adora parerile obiective, nu cele influentate de politica unei anumite companii”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Bogdan Socol, director Sigmanet.ro.

Pana in prezent, majoritatea videoclipurilor incarcate pe portal sunt preluari de pe site-uri straine. Oficialii SigmaNet.ro au declarat insa ca „sunt increzatori in faptul ca romanii vor incarca multe materiale proprii”.

Sursa de venit a portalului va fi publicitatea. Oficialii companiei estimeaza ca vor amortiza investitia in circa 6 luni. Portalul a fost creat in circa 3 luni de catre 6 angajati ai companiei.

„Utilizatorul roman de Internet a inceput sa aprecieze din ce in ce mai mult portalurile video. Noi, Sigmanet.ro, vom incarca putine clipuri video pe site. Vrem sa lasam portalul deschis oricui si sa nu influentam parerile oamenilor. Clipurile pot primi si comentarii, similar cu YouTube”, a adaugat Socol.

Sigmanet Design Co. a realizat in 2007 afaceri de 1,55 mil. euro si un profit net de 50.000 euro, conform site-ului oficial al Ministerului de Finante. Unica sursa de venit a companiei o reprezinta Sigmanet.ro, conform lui Socol.

Pentru 2008, oficialii companiei estimeaza o crestere de 20% a afacerilor.

„La inceputul anului, voiam o crestere mai mare, dar in februarie am schimbat complet portalul Sigmanet.ro. Acest lucru a dus la o indexare mai slaba in Google si asta se simte chiar si acum. Din 2009, insa, efectele acestei schimbari nu se vor mai vedea”, a subliniat Socol.

Printre concurentii Sigmanet pe piata retailului online IT&C se numara eMag.ro, PCFun.ro, Cel.ro sau F64.ro.