- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

O platforma de bloguri contra cost vrea 10.000 de clienti in 2009

12 Feb, 13:49 • emanuel.ceciu
Compania de gazduire web Hostway Romania a investit circa 50.000 euro in crearea unei platforme de blogging bazata pe cea mai recenta versiune a Wordpress, oficialii companiei estimand ca pana la finele anului vor atrage circa 10.000 de clienti.
O platforma de bloguri contra cost vrea 10.000 de clienti in 2009

Platforma Blogway urmeaza a fi lansata sambata, crearea si mentinerea unui blog pe platforma costand 200 de lei pe an. Blogway se bazeaza pe cea mai recenta versiune a WordPress, utilizatorii avand insa mai multe facilitati.

In pretul de 200 de lei, utilizatorii pot crea un domeniu .ro, pot alege dintre peste 300 template-uri, sa introduca diverse plug-in-uri sau software-uri de masurare a trafic-ului suplimentare.

Domeniile .ro sunt achizitionate de catre Hostway de la RNC (Reteaua Nationala de Calculatoare) in mod automat, fara implicarea utilizatorilor Blogway.

„Practic, noi am imbunatatit in mod substantial platforma WordPress, oferind clientilor o libertate mult mai mare de a-si edita blog-ul, de a-si crea o pagina .ro intr-un mod mult mai accesibil incepatorilor. Oferim asistenta 24 din 24 si vom sprijini autorii ca, in timp, sa isi monetizeze prin reclama blog-urile”, a declarat Flaviu Radulescu, managing director Hostway Romania.

In prima faza, Blogway va fi promovat prin reclame online si prin afise stradale.

„Avem contracte de barter sau platite cu portaluri precum Trilulilu.ro, GSP.ro sau site-urile din trustul Realitatea-Catavencu. Investitiile initiale in publicitate nu sunt mari – circa 20.000 euro, insa avem multe bartere”, a mai spus Radulescu.

Oficialii Hostway estimeaza ca vor atrage circa 10.000 de utilizatori pana la finele anului in curs, in conditiile in care numarul total de bloguri din Romania este in prezent de circa 28.000, conform companiei.

„Consideram ca jumatate din acesti 10.000 sunt deja bloggeri activi, dar care au o pagina personala cu terminatia .wordpress sau .blogspot si vor sa-si ‘porteze’ toate post-urile pe domeniu .ro. Restul vor fi cei care sunt oarecum comozi si vor o platforma usor de folosit si totodata cu o gama larga de optiuni”, este de parere Radulescu.

Hostway a incheiat si un parteneriat cu Axigen, de la Gecad, pentru crearea de mail-uri in formatul [email protected].

„Tot anul acesta vom incheia parteneriate cu alte companii ce vand domenii, printre care si .com. Acestea vor avea alte preturi”, a precizat Radulescu de la Hostway.

„In prezent, unica noastra sursa de venit o constituie pretul de 200 de lei pe care clientii o platesc pentru cumpararea domeniului, gazduirea lui pe serverele noastre si celelalte servicii. In viitor, probabil vom crea si mini-magazine online si vom incerca sa implementam si alte servicii suplimentare platite. Inca nu suntem siguri”, a mai spus acesta.

Hostway este o companie infiintata in 1997 in SUA care ofera solutii de hosting pentru clienti din intreaga lume. Printre clienti se numara companii precum Verizon, Cablevision, Comcast, eBay, Wikipedia, Sony Music sau Coca Cola. Din 2006 Hostway are un birou si in Bucuresti, deservind clienti precum BRD-Groupe Societe Generale, Trilulilu.ro, GSP TV, Realitatea-Catavencu, National Geographic Channel Romania si altii.