- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Okazii.ro: Criza nu ne afecteaza, urmarim dublarea veniturilor in 2009

07 May, 15:54 • emanuel.ceciu
Cel mai mare portal de licitatii din Romania, Okazii.ro, urmareste anul acesta dublarea veniturilor fata de 2008, oficialii companiei, parte a NetBridge, subliniind ca efectele crizei economice internationale nu sunt resimtite puternic in cazul lor.
Okazii.ro: Criza nu ne afecteaza, urmarim dublarea veniturilor in 2009

„Unii dintre jucatorii de pe piata retail-ului online din Romania vor disparea cu siguranta in 2009. Cu toate acestea estimez ca valoarea pietei de e-commerce din Romania va creste cu circa 15% in 2009. In cazul Okazii.ro insa, urmarim dublarea veniturilor, precum si a numarului de tranzactii efectuate prin intermediul portalului”, a spus Cristian Darie, director proiect al Okazii.ro.

Acesta nu a dorit sa precizeze o suma exacta a veniturilor realizate de companie in 2008.

„Pe timp de criza, oamenii apeleaza des la produse second-hand sau mai ieftine, sector in care am inregistrat cresteri importante, dar pe portal avem cresteri cel putin la fel de mari in ceea ce priveste tranzactiile cu produse noi, care se livreaza de catre comerciant cu factura si garantie”, a spus Darie.

Okazii.ro atrage aproape 1,5 mil. vizitatori pe luna, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmarind o crestere cu 50% a traficului pana la finele lui 2009.

„Okazii.ro a renuntat sa includa publicitate pe site, folosind spatiile pentru a promova produse si servicii proprii. Veniturile se realizeaza din comisionarea tranzactiilor si din serviciile de promovare pe care vanzatorii le platesc pentru a obtine expunere sporita pentru produsele lor”, a explicat Darie.

Okazii.ro are in prezent circa 30 de angajati si acopera circa 95% din licitatiile online romanesti, conform companiei. In prezent, pe Okazii.ro exista aproape 270.000 de produse, de la masini la electronice, electrocasnice, carti, telefoane mobile sau obiecte de colectie, conform companiei.