- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Okazii.ro: Un competitor ca eBay nu poate decat sa dezvolte piata locala

20 Oct, 12:41 • emanuel.ceciu
Compania americana eBay Inc., detinatoarea celui mai mare portal de licitatii din lume, a intrat indirect in Romania prin intermediul companiei Mobile.International care detine Mobile.de. Reprezentantii liderului pietei locale de licitatii, Okazii.ro, spun ca acest lucru este pozitiv pentru piata romaneasca.
Okazii.ro: Un competitor ca eBay nu poate decat sa dezvolte piata locala

Compania germana a lansat in Romania versiunea autohtona Mobile.ro, portal de vanzari si cumparari autovehicule first si second hand. eBay a cumparat Mobile.de in 2004, contra 121 mil. euro.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, oficialii Mobile.de nu au oferit informatii suplimentare privind acest subiect.

Principalul portal de licitatii online de pe piata autohtona este Okazii.ro, operat de Netbridge. Oficialii companiei au declarat pentru DailyBusiness.ro ca „un competitor, mai ales de calibrul eBay, ar fi o premisa de dezvoltare a comertului electronic autohton, iar in calitate de lider de piata cu circa 95% din licitatiile online din Romania, Okazii.ro nu are decat de castigat”.

Mobile.International mai este prezenta in tari precum Danemarca sau Polonia.

Mobile.de a fost fondat in 1996, fiind in prezent unul dintre principalele portaluri auto din Germania.

In Romania, cel mai mare portal de vanzari si cumparari automobile este, conform Trafic.ro, Autovit.ro, cu circa 1,4 mil. vizitatori pe luna, urmat de 4tuning.ro cu circa 750.000 de vizitatori pe luna.

Resurse suplimentare
Despre subiect a scris pe blogul sau Orlando Nicoara