- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

PCNews.ro si SwissPlan.biz: concurs pe bloguri pentru a creste vizibilitatea brandurilor

05 Sep, 11:48 • emanuel.ceciu
Cotidianul IT online PCNews.ro si compania de marketing si comunicare online SwissPlan.biz organizeaza un concurs de blogging al carui cel mai mare premiu este de 10.000 $ (circa 7.000 euro).
PCNews.ro si SwissPlan.biz: concurs pe bloguri pentru a creste vizibilitatea brandurilor

Oficialii PCNews.ro au declarat ca au organizat acest concurs pentru a isi creste vizibilitatea pe piata, urmand ca la urmatoarele editii sa se „gandeasca si la realizarea unui profit”.

Premiile sunt suportate exclusiv de sponsori. Printre acestia se numara Asus, AMD, BitDefender, Sony, eMag.ro sau Kingston.

Investitia in acest concurs din partea organizatorilor este de „cateva mii de euro”, acestia investind in primul rand in promovare (prin bannere web sau PR) si in al doilea rand, in materiale de marketing – tricouri sau alte materiale promotionale.

„Premiul cel mare consta in cumpararea de catre sponsori a unui singur post platit pe blogul castigator”, a declarat Raluca Dina, redactor sel al PCNews.ro.

„In acest post, castigatorul are obligatia de a aminti toti sponsorii cat si organizatorii. Pretul care va fi platit pentru acest post este de 10.000 de dolari. Cu alte cuvinte, vrem sa ajutam un blogger sa treaca la profesionalism si sa-l ajutam sa castige bani din blogul personal”, a mai spus Dina.

Aceasta a precizat ca toti participantii la concurs au sanse egale de a castiga marele premiu, indiferent de traficul sau popularitatea blogului respectiv.

Oficialii SwissPlan.biz au subliniat ca blogerul care va castiga concursul va trece la categoria de blog „profesionist”, urmand sa fie platit pentru a scrie posturi pentru companii.

„Citind unele bloguri, am ramas impresionati de varietatea subiectelor abordate si de pasiunea pe care autorii o investesc in hobbyul lor”, Albert Budica, business consultant in cadrul SwissPlan.biz.

„Multe bloguri au evoluat deja suficient pentru a trece la ‘categoria profesioniste’ si ar fi momentul sa fie cunoscute in mediul de afaceri si recompensate pe masura. In proiectele noastre de comunicare online, am putea considera nenumarate actiuni de marketing in sfera blogosferei, dar le alegem pe cele mai inovatoare”, a adaugat reprezentantul SwissPlan.biz.

Concursul va avea mai multe etape in care toti participantii vor publica pe blogurile personale parerea lor despre anumite produse alese de sponsori. Juriul este format din sponsorii concursului si va tine cont de creativitate si nu de detaliile tehnice. Pe parcursul etapelor vor fi oferite premii suplimentare.

Pana in prezent, in concurs s-au inscris 130 de blogeri. Termenul limita de inscriere este 15 septembrie, oficialii companiei estimand ca pana la aceasta data se vor inscrie peste 200 de blogeri. Concursul se va desfasura pana la jumatatea lunii noiembrie.

Printre bloggerii inscrisi se numara blogatu.com, dumisblog.com, bloggeri din domeniul IT precum Ionut Popa, manager al publicatiei go4it.ro, sau Stefan Matei, manager proiect apropo.ro. Pe langa acestia s-a inscris si o persoana ce detine un blog de chirurgie – chirurgul.ro.