- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Prima femeie pilot, omagiata de Google printr-un logo in forma de avion

24 Jul, 10:21 • adrian.mihaltianu
Amelia Earhart, prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic atat ca pasager cat si ca la carma unui avion, este omagiata marti de Google printr-un logo special, sub forma unui avion, care marcheaza 115 ani de la nasterea ei.
Prima femeie pilot, omagiata de Google printr-un logo in forma de avion

Aceasta s-a nascut pe 24 iulie 1897 in Kansas, SUA.

In 1915 Amelia Earhart a absolvit liceul cu rezultate excelente, iar din 1917 a lucrat in Boston ca sora medicala in cadrul armatei, fiind angajata si pentru societate. In anul 1919 a inceput studiul medicinei la universitatea „Columbia University” din New York. Dupa circa un an si-a intrerupt studiile si s-a reintors acasa la parinti, pentru ca [b]in anul 1920 sa zboare pentru prima oara cu avionul[/b], fiind hotarata sa devina pilot, conform [url=http://ro.wikipedia.org/wiki/Amelia_Earhart]Wikipedia[/url].

Deoarece costul orelor pentru zbor era de 1.000 de dolari, parintii au refuzat finantarea cursului de pilot. A practicat circa 28 de profesii pana ce, in anul 1921, a putut lua primele ore de zbor de la Neta Snook. Dupa numai sase luni, cu ultimii bani economisiti si-a cumparat un avion „Kinner Airster”, cu care a stabilit recordul de inaltime de zbor, pentru femei, cu o altitudine de 4.300 metri.

Amelia Earhart a atras asupra ei atentia presei internationale la data de 17-18 iunie 1928 ca prima femeie pasagera care traverseaza cu avionul Oceanul Atlantic, fiind sarbatorita si declarata ”femeia anului” devenind un idol feminin.

Amelia Earhart, femeia care a traversat de doua ori Atlanticul, a primit de la presedintele american Herbert C. Hoover medalia de aur ”National Geographic Society”. Au urmat o serie de zboruri peste Pacific, intre Honolulu (Hawaii) si Oakland (California), sau solo de la Mexico City la Newark (New Jersey).

Dupa ce a implinit varsta de 40 de ani, a dorit sa faca inconjorul pamantului la ecuator. Dupa ce parcursese deja trei patrimi din zborul planificat, Amelia Earhart a decolat la data de 2 iulie 1937 de la Lae, Noua Guinee, zburand spre insula Howland din Pacific, unde nu a mai sosit niciodata.