- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Revista blogurilor: De ce avem salarii mici?; Declaratii surprinzatoare ale ministrului agriculturii; Ce sanse de reusita are sistemul de operare Windows Phone 7

15 Oct, 15:14 • emanuel.ceciu
Salariul din Romania nu ar mai trebui comparat cu cel din Europa de Vest, intrucat "suntem platiti prost pentru ca muncim prost". Terminologii de specialitate precum "sold creditor" sau "anuitate" ascund de fapt mecanisme extrem de simple, majoritatea regasindu-se inca din antichitate. Ce sanse are Windows Phone 7 in fata concurentilor?
Revista blogurilor: De ce avem salarii mici?; Declaratii surprinzatoare ale ministrului agriculturii; Ce sanse de reusita are sistemul de operare Windows Phone 7

Orlando Nicoara

– Seful Apropo Media, trustul MediaPro

Doua vorbe despre Windows Mobile 7: Nicoara face o trecere in revista a sistemelor de operare prezente pe piata smartphone-urilor (Android, iOS, Symbian, BlackBerry) si cantareste sansele ca Windows Phone 7, despre care DailyBusiness.ro a scris aici, sa se impuna pe piata. „Pentru a avea succes in aceasta piata cu un OS cheia este la producatori dar SI la operatori. In acest lant ‘software – producator – device -operator’, vanzarea finala o face, intr-un procent ridicat, operatorul, iar cand vorbim de operatori e de analizat daca puterea din ce in ce mai mare pe care o are Google inclusiv la nivel de mobile le convine marilor grupuri telecom care controleaza piata”.

Cristian Orgonas – Blog de finante-banci

Credite ipotecare si de consum: Romania vs. alte tari din Europa: In Romania, soldul creditelor ipotecare se ridica in prezent la 6,5 mld euro, sau 300 euro/cap de locuitor, sau 5,5% din PIB. Spre comparatie, in Bulgaria soldul creditelor ipotecare totalizeaza 4,4 mld. euro, sau 580 euro/cap de locuitor, sau 11,6% din PIB. Din datele prezentate de Popa rezulta ca, „in ciuda situatiei dificile cu care se confrunta acum sectorul imobiliar, pe termen mediu si lung Romania va continua sa ramana o piata interesanta pentru banci, potentialul de crestere pe acest segment fiind unul semnificativ”.

De ce avem salarii mici?: Se fac comparatii intre salariile din vest si cele din Romania, insa nu se compara calitatea muncii „din afara” cu cea a romanilor. Cristian Orgonas considera ca „suntem platiti atat cat meritam. Muncim prost pentru ca suntem platiti prost, insa nu ne gandim ca suntem platiti prost tocmai pentru ca muncim prost”. Articolul a atras 125 de comentarii.

Transferurile muncitorilor romani din strainatate, la jumatate fata de anul trecut: In luna august, suma de bani transferata in Romania de catre muncitorii romani din strainatate a scazut la jumatate fata de august 2009, investitiile straine continua sa fie extrem de mici, iar deficitul de cont curent a crescut cu aproape 50% de la inceputul anului. Datele au fost publicate de BNR pe 13 octombrie.

Mihai Marcu – Blog economic

Intoarcerea la semanatorism: Marcu se arata consternat de anumite declaratii ale ministrului agriculturii. Printre ele se numara „a fost o greseala dezvoltarea supermarket-urilor, trebuia sa ramanem la stadiul pietelor ad-hoc si al dughenelor de cartier”.

Dan Popa – Blog de finante-banci

Sa nu ne impacientam, si in Zimbabwe functionarii finantelor au avut aceleasi greutati. Plus cateva idei: Referindu-se la greva spontana a functionarilor din finante, Dan Popa ofera cateva sfaturi. Printre ele se numara reducerea posturilor si oferirea de salarii mai mari, eliminarea notiunii de „stimulente” sau incasarea taxelor prin firme private.

Luca Dezmir: Blog de finante-banci

Despre credite – Scurta istorie: Dezmir sesizeaza ca in spatele terminologiilor greu de inteles de unii oameni neinstruiti (debite bancare, sold creditor, anuitate etc.) se ascund de fapt mecanisme extrem de simple, majoritatea regasindu-se inca din antichitate. El trece in revista primele forme de imprumut si cum au evoluat ele de-a lungul istoriei umanitatii, pana in prezent.

Gabriel Vasile – Blog IT&C si New Media

Povestea serverului HP SuperDome, sau de ce nu este bine sa denumesti servere dupa nume de munti. Initial, SuperDome purta numele masivului muntos Half Dome, insa clientii nu-l cumparau deoarece considerau ca serverul ruleaza doar la jumatate din capacitate.

Smartphone-urile uita sa fie telefoane: Vasile sesizeaza faptul ca unele telefoane inteligente, din cauza sincronizarilor online multiple, consuma baterie extrem de rapid, acestea devenind in scurt timp inutilizabile. O posibila solutie? Atunci cand bateria este aproape de epuizare, smartphone-ul sa „taie” orice functii ce „mananca” energie.