- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Revista blogurilor – Stirile bancare si cele din online, capetele de afis ale saptamanii

25 Sep, 16:01 • emanuel.ceciu
Disputele iscate in ultimul timp intre clienti si banci precum si noi proiecte in online au fost capetele de afis ale stirilor din bloguri saptamana aceasta. Cititi cateva dintre titlurile cele mai relevante din blogosfera romaneasca.
Revista blogurilor - Stirile bancare si cele din online, capetele de afis ale saptamanii

Dan Popa

– blogger pe finante-banci

Lungul drum de la dosarul de credit la bonusul bancherului – „Ca sa dai bonusuri, musai e sa ai resurse. Ca sa ai resurse, musai e sa dai credite. Ca sa dai credite, musai e sa vina clientii la tine sau sa te duci tu dupa ei”. Cum se calculeaza in mod concret bonusurile celor care reusesc sa vanda creditele si cat de greu este sa le primeasca bancherii.

Agende diferite: De ce alergam deasupra prapastiei ca puiul fara cap – Greseli in lant, de la Guvern la banci si pana la presa. Guvernul este „ca un pui fara cap”, presa preia prea multe stiri politice in loc de stiri economice de reala importanta. Sexul ocupa si el, in conditiile actuale, prea multe randuri. BNR organizeaza seminarii interesante, dar ineficiente.

Si bancile se mai cearta intre ele – Caz concret dintre doua banci care poarta un razboi pe marginea unei licitatii. Una dintre banci considera ca acea licitatie ar fi fost castigata fraudulos de concurent.

Bancii lansate in miez de criza in Polonia ii merge foarte bine – Banca Alior Bank a obtinut rezultate surprinzatoare, in contextul crizei economice.

Bogdan Glavan – profesor universitar de economie

Cum ar trebui sa se schimbe educatia economica – Pareri ale analistilor dar si parerea personala a lui Glavan – reforma profunda a educatiei ar putea duce, pe termen mediu si lung, la o economie mult mai robusta.

Mircea Scarlatescu – manager 123Flori.ro

Cand nu sufli in ciorba – Sfaturi, solutii si amintiri despre proiecte online – optimismul s-a dus, multi bani au fost „aruncati pe fereastra”. Vezi insa cateva solutii pentru succes, subliniate din proprie experienta de Scarlatescu. Dupa un dialog cu un om ce „face bani”, e semn de evolutie daca iti zici „ce prost sunt!”, scrie Scarlatescu.

Ionut Oprea – seful IAB Romania

Despre Search Engine Marketing – campanii pe motoarele de cautare – cum se face Search Engine Marketing – concluzii „culese” de la o companie specializata prezenta la conferinta Online MeetUp. Aceasta foloseste pana la 6 motoare de cautare in functie de tara, are mai multe modele de comisionare, printre care flat fee+ performance incentives, pay/cost-per-action/order sau are angajati accounti care gestioneaza maxim 5 conturi si lucreaza pe perechi pentru a asigura back-up cand cineva nu e disponibil.

Orlando Nicoara, seful Apropo Media

Pe scurt, Google Music – Nicoara enumara cateva din planurile Google, in legatura cu un serviciu de muzica similar cu iTunes al Apple.

Gabriel Vasile – Blogger IT&C si New Media

IBM va lansa trei noi centre de cercetare si analiza Vasile detaliaza pe ce se vor axa centrele din Zurich, Budapesta si Viena. Cel de la Budapesta, apropiat Romaniei, va recruta resurse in domeniul analytics si va face cercetare in domeniul matematicii aplicate.

BitDefender scoate la bataie versiunea 2011 Noua versiune include functionalitatea Quick Scan, posibilitatea de personalizare a interfetei sau functii pentru optimizarea si monizorizarea sistemului.

Marius Pahomi – Head of MEC Interaction la Mediaedge:cia

Din 2013, broadband pentru toti europenii Comisia Europeana urmeaza sa analizeze modalitatile de a asigura tuturor europenilor un acces rapid la Internet. In atentie se vor afla mai ales cei din zonele rurale unde foarte putini au acces la Internet de banda larga.