- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

ShopMania.ro se extinde in trei noi tari si isi propune crestere de 33% in 2009

18 Feb, 13:24 • emanuel.ceciu
ShopMania.ro, portal de cumparaturi online si comparatii de preturi, proiect detinut de Asesoft Net, vizeaza o crestere a afacerilor cu 33% in 2009 pana la 2 mil. lei (circa 460.000 euro) ca urmare a extinderii comparatiilor pe sectoare noi, consolidarii business-ului si extinderii in trei noi tari, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficiali ai companiei.
ShopMania.ro se extinde in trei noi tari si isi propune crestere de 33% in 2009

In 2008, compania a realizat afaceri de 1,5 mil. lei (circa 407.000 euro la cursul mediu de schimb pe anul trecut).

Sursele de venit ale companiei provin din incasari de la magazinele care doresc o listare preferentiala si din vanzare de publicitate. Site-ul a fost lansat in mai 2006, din 2007 acesta extinzandu-se la nivel international. In prezent, ShopMania activeaza in 25 de tari.

Anul acesta, oficialii companiei au declarat ca se vor extinde in trei noi tari – Cehia, Danemarca si Israel. Investitia necesara pentru intrarea intr-o tara este de circa 10.000 euro.

Alte planuri de dezvoltare includ extinderea comparatiilor pe sectoare noi, printre care se numara auto, telefonie, utilitati, credite sau asigurari.

Cele mai cautate produse in perioada februarie – martie sunt ceasurile, parfumurile, bijuteriile si florile, in special trandafirii rosii, vizitatorii portalului generand vanzari ale acestor magazine cu 65% mai mari decat in restul anului. De altfel, in aceasta perioada, utilizatorii aloca mai mult timp cautarii celui mai bun produs si acceseaza mai multe pagini decat in celelalte luni ale anului, au declarat reprezentantii ShopMania.ro.

Traficul cumulat de ShopMania.ro, in toate tarile in care este prezent, este de circa 5 mil. de vizitatori unici pe luna. In Romania portalul atrage circa 1 mil. de unici pe luna. Portalul ocupa locul doi conform Trafic.ro pe segmentul de comert electronic, dupa Okazii.ro.

Un portal cu obiect de activitate similar, dar din Italia, Ciao.it, a fost achizitionat in 2008 de Microsoft contra sumei de circa 500 mil. $. Ciao.it avea la momentul achizitiei 26 mil. vizitatori unici.

Printre concurentii ShopMania.ro se numara Compari.ro sau Price.ro.