- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Telemedia a lansat un serviciu de microplati pe mobil si a atras 50 de clienti intr-o luna

26 Feb, 16:31 • emanuel.ceciu
Compania de mobile marketing Telemedia a lansat serviciul PlatiPrinSms.ro, o platforma de microplati prin intermediul telefoanelor mobile, targetand companiile cu activitati online dar si anumite companii traditionale ce distribuie produse sau servicii pentru care clientii trebuie sa plateasca maxim 10 euro.
Telemedia a lansat un serviciu de microplati pe mobil si a atras 50 de clienti intr-o luna

Serviciul a fost lansat la inceputul lunii, pana in prezent atragand 50 de clienti. Veniturile Telemedia provin dintr-un comision de circa 1,2 euro retinut la fiecare plata efectuata, indiferent de valoarea acesteia, conform site-ului platiprinsms.ro. „Comisionul se poate negocia insa, in medie acesta stabilindu-se la 1,1 euro”, a spus un oficial al companiei. Plata maxima realizata prin SMS este de 10 euro. Pragurile inferioare sunt de 5 euro, 6 euro si 7 euro. Zilnic, de pe un numar de telefon, se pot realiza plati in valoare de maxim 20 euro.

Oficialii Telemedia nu au oferit informatii exacte despre asteptarile financiare pe care le au de la acest serviciu, precizand doar ca „estimarile sunt foarte optimiste. Ne asteptam la o crestere semnificativa a veniturilor Telemedia din acest serviciu pe 2010”.

„Majoritatea companiilor contactate au fost interesate de servicile noastre de plata prin SMS. Cei care au refuzat un parteneriat cu noi sunt firme ce detin servicii sau produse ce depasesc valorile maxime asigurate de noi prin acest serviciu. In prezent am incheiat contracte cu firme din domeniul IT, licente jocuri, hosting, produse fizice, materiale educationale, software”, a mai spus oficialul Telemedia.

Oficialii companiei au subliniat ca nu pot face publice date privind veniturile inregistrate de companie in 2009. In 2008, compania a generat venituri de circa 2,4 mil. euro conform datelor de la Ministerul de Finante.

Principalii concurenti ai PlatiPrinSms.ro sunt Mobilpay.ro sau Web2Sms.ro