- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Tornado vrea sa-si mute pe online 80% din distributia IT pana in 2010

08 May, 00:01 • emanuel.ceciu
Tornado Sistems, distribuitor de produse IT&C, estimeaza ca circa 50% din afacerile companiei in anul fiscal ce se va incheia in iunie 2009 vor proveni din segmentul online, urmand ca in urmatorul an ponderea sa creasca spre 80%.
Tornado vrea sa-si mute pe online 80% din distributia IT pana in 2010

„eTornado.ro, platforma online a Tornado Sistems, este viitorul pentru companie. Vom pune foarte mult accent pe ea. Orice client poate rezolva orice problema, poate face comanda si afla informatii despre stoc, in timp real de pe aceasta platforma. Practic, 80% din procesul ce trebuie derulat pentru a comanda produse de la noi se poate derula online”, a declarat miercuri Gerald Maier, general manager al companiei.

Tornado Sistems estimeaza ca va obtine in anul fiscal 2007-2008 afaceri in crestere cu 30%, adica circa 175 mil. dolari, oficiali ai companiei declarand ca se asteapta la o crestere similara si pentru anul fiscal 2008-2009 (ce se va incheia in iunie 2009 – n.r.).

„Am incheiat consolidarea afacerilor companiei in Romania si Bulgaria, tarile in care activam. Acum, ma gandesc la o extindere si in afara acestor doua tari”, a mai spus Maier. Acesta nu a oferit insa amanunte suplimentare privind tara sau tarile vizate sau perioada cand Tornado Sistems se va extinde.

Marja de profit a Tornado Sistems variaza in functie de produse si poate ajunge pana la circa 8%.

„Dorim sa pastram marja de profit constant peste 2%, pentru orice produs”, a mai spus Maier.

Acesta a precizat ca cel mai mare obstacol si unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ia in considerare o companie de distributie IT&C este logistica.

„Romania nu are niste drumuri grozave, dar pot spune ca circa 95-97% dintre comenzi le-am livrat in maxim 24 de ore. Vom continua, in functie de nevoie, sa ne largim numarul partenerilor care se ocupa cu livrarea”, a mai spus Gerald Maier.

Tornado Sistems are doua directii de activitate – distributia de echipamente IT&C si servicii de consultanta in domeniul retelelor de calculatoare. Tornado detine magazine IT&C Twister, marca de echipamente si accesorii pentru retea Qubs si asambleaza calculatoare personale sub marca proprie Kinetix. Compania Tornado Sistems este prezenta si pe piata din Bulgaria din anul 1999.

Principalii concurenti ai Tornado Sistems pe piata autohtona sunt Omnilogic, Asesoft Distribution sau Scop Computers.