- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Twitter a atras in iunie 7 mil. vizitatori unici, cu 19% mai multi decat in mai

05 Aug, 16:18 • emanuel.ceciu
Reteaua de microblogging Twitter a atras in luna iunie circa 7 milioane vizitatori noi in luna iunie, in crestere cu 19% fata de mai 2009 si cu 1.460% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, atingand astfel un numar de 44,5 milioane unici, conform companiei de cercetare comScore.
Twitter a atras in iunie 7 mil. vizitatori unici, cu 19% mai multi decat in mai

Twitter a devenit astfel al 52-lea cel mai mare site din lume, imediat dupa BBC.com si Craigslist. In iunie 2008, reteaua avea doar 2,9 milioane de vizitatori unici.

Circa 20 milioane de vizitatori provin din SUA, iar restul de 24,5 milioane din alte state ale lumii.

Aceste estimari iau in calcul doar traficul direct pe Twitter.com. Avand in vedere ca mai mult de jumatate dintre utilizatorii Twitter nu merg direct pe site, ci folosesc alte aplicatii pentru a citi si posta anunturi (tweets), audienta este chiar mai mare, conform comScore.

In Romania, audienta vine in principal din accesarea directa a site-ului, a declarat pentru DailyBusiness.ro Cristian Manafu, antreprenor in online.

„Circa 60% din traficul Twitter din Romania este realizat inca prin accesarea directa a Twitter.com. 40% folosesc readere sau alte mijloace”, a spus Manafu. Acesta a precizat ca numarul de conturi romanesti pe Twitter este in prezent de circa 10.600.

In februarie, acest numar era, conform lui Manafu, de circa 2.500.