- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Twitter intra pe mobilele Android: Care sunt insa limitarile? (Galerie FOTO)

03 May, 12:00 • emanuel.ceciu
Twitter a lansat prima aplicatie oficiala pentru sistemul de operare mobil Android, dezvoltatorii de software urmand sa primeasca acces la codul aplicatiei. Care sunt insa limitarile "Twitter-ului pe Android"?
Twitter intra pe mobilele Android: Care sunt insa limitarile? (Galerie FOTO)

Aplicatia Twitter (anuntul oficial poate fi vazut aici) nu functioneaza decat pe terminalele Android versiunea 2.1. Astfel, conform eWeek, Twitter pentru Android este limitat la 3 mobile – Motorola Droid, Google Nexus One si HTC Incredible.

„Bafta angajatilor Twitter care vor trebui sa explice multor utilizatori frustrati de Android de ce nu vor putea rula aplicatia Twitter”, scrie editorul Dan Frommer, de la Business Insider.
[gallery:74]
Twitter pentru Android poate fi descarcat de pe magazinul de aplicatii Android, sistem de operare detinut de Google. Lansarea acestei aplicatii are o importanta majora si pe piata de publicitate pe mobile, datorita cresterii cotei de piata a terminalelor ce ruleaza sistemul de operare Android, la care se adauga cresterea in popularitate a Twitter.

In prezent insa, conform unor date ale firmei de cercetare Admob, versiunea 1.5 a Android primeste 38% din publicitatea totala pe acest sistem de operare, vesiunea 1.6 primeste 35% in timp ce versiunile 2.x se claseaza abia pe locul 3, cu 26%.

Potentialul aplicatiei rezida insa din faptul ca urmatoarele generatii de telefoane Android vor rula sisteme Android cu versiuni mai mari de 2.1.

In Romania, terminalele Android se gasesc in ofertele principalilor operatori de telefonie mobila, precum Orange si Vodafone. In prezent nu exista studii de piata care sa reliefeze cota de piata a terminalelor Android in Romania, insa, in SUA, sistemul de operare Android creste mai rapid decat cel al concurentului de la Apple – in luna februarie, Android avea o cota de aproape 10%, in crestere cu 5,2% fata de noiembrie 2009. Apple si-a redus cu 0,1% cota de piata in aceeasi perioada, pana la 25,4%.

Cum vi se pare ca arata noua aplicatie?