- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Un brasovean inchiriaza pe Internet masini, elicoptere si oameni

10 Jun, 14:34 • emanuel.ceciu
O companie brasoveana a lansat un portal de "inchirieri diverse", de la masini pana la elicoptere, dar si produse de alpinism si biciclete sau chiar personal uman - artisti sau traineri. Firma, de mici dimensiuni, urmeaza sa castige din taxarea ofertantilor ce vor plasa anunturi pe portal.
Un brasovean inchiriaza pe Internet masini, elicoptere si oameni

Inchirieri24.ro a fost lansat acum doua saptamani, pana in prezent fiind acoperite foarte putine din categoriile de inchirieri.

„Deocamdata sunt putine anunturi pe portal. Unele dintre anunturi le-am pus pentru testare, pentru a intelege clientii modul de functionare si de afisare a ofertelor, pentru a putea testa facilitatile portalului”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Ovidiu Demeter, unic actionar al SC Viitor Contact SRL, firma ce detine proiectul.

Ineditul in acest proiect, sustine Demeter, este faptul ca lista de obiecte si chiar servicii de inchiriat este foarte mare.

„Motto-ul meu este ‘De vandut vinzi doar o data, dar de inchiriat o poti face de zeci, sute de ori!’. Cine se gandea ca poti sa inchiriezi un elicopter? Da, se poate. E scump de unul singur, dar daca se aduna mai multi doritori, e mult mai convenabil. In Austria, in Alpi, am vazut pentru prima data un astfel de serviciu. Se poate si la noi – elicoptere avem, munti si zapada, de asemenea”, a spus Demeter.

In prezent pe portal sunt disponibile spre inchiriere sase elicoptere si doua avioane.

„Se intampla sa ti se strice orga, statia, betoniera, compresorul, stivuitorul (si lista poate fi imensa), si sa nu ai bani sa iei unul nou, sau de unde sa cumperi altul. In doua zile ai nevoie de un utilaj pentru a-ti finaliza planurile, iar al tau te-a lasat. Nu iti permiti sa iti cumperi unul nou. Trebuie sa existe cineva care ti-ar oferi unul spre inchiriere. Si pentru ofertant va fi bine, deoarece va castiga fara efort, si pentru beneficiar pentru ca si-a rezolvat problema rapid si mai ieftin”, explica Demeter utilitatea portalului.

„Alteori se intampla sa ai nevoie de ceva pentru o foarte scurta perioada – un utilaj de constructii, un echipament, un aparat de sudura, un compresor sau de ce nu un clovn, un muzician, sau servicii de resurse umane, si lista poate continua. Aproape orice se poate inchiria”, a continuat Ovidiu Demeter.

Seful firmei considera ca piata din Romania nu este mai putin pregatita pentru astfel de servicii de inchiriere decat cele din Franta sau Anglia.

„Acest serviciu de inchirieri se adreseaza tuturor firmelor si persoanelor fizice care detin articole pretabile inchirierii si care nu le folosesc permanent”, a mai spus Demeter.

In ceea ce priveste garantiile pe care le lasa beneficiarii catre ofertanti la inchirierea unui obiect, Ovidiu Demeter a precizat ca acest lucru va fi decis de cele doua parti, cum cred de cuviinta.

„Noi nu impunem conditii referitoare la acest aspect, totusi pentru a avea clienti, este recomandat sa nu solicite ca garantie pretul intreg al produsului. Este mai recomandat ca ofertantii sa isi asigure produsele de valoare. Daca produsul se strica sau nu se mai inapoiaza, intervine asigurarea. Daca inchiriezi o masina de 15.000 euro de la Rent a Car, dai aproximativ 200 de euro garantie si nu pretul integral al masinii. In caz de accident sau furt intervine asigurarea. Tu esti asigurat si incasezi pretul pentru care ai asigurat articolul”, a spus Demeter.

Portalul Inchirieri24.ro poate fi utilizat gratuit pentru 90 de zile de catre ofertanti, urmand ca dupa aceasta perioada de proba, acestia sa plateasca „o mica suma pentru participare, finantand in acest mod functionarea acestui serviciu”.

Demeter nu a dorit sa precizeze nivelul investitiei sau ce venituri estimeaza de pe urma proiectului.