- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Un fost manager Microsoft Romania investeste intr-un portal dedicat \”vietii la serviciu\”

05 May, 12:25 • emanuel.ceciu
Compania Headline Software a lansat duminica portalul Viatalaserviciu.ro, urmand a investi intre 50.000 si 100.000 euro in dezvoltare, intretinere si advertising, a declarat pentru DailyBusiness Viorel Apetrei, proprietarul companiei si fost marketing manager la Microsoft Romania.
Un fost manager Microsoft Romania investeste intr-un portal dedicat \vietii la serviciu\

Site-ul se adreseaza in special angajatilor companiilor cu varste intre 20 si 40 de ani din mediul urban, propunandu-si a fi un mediu interactiv in care vizitatorii sa incarce videoclipuri, sa povesteasca activitati si sa impartaseasca experiente de la locul de munca.

Oficialii Headline Software, care mai detin si Prplus.ro sau Stirilemele.ro, estimeaza ca pana la finele anului vor atrage circa 250.000 de vizitatori unici pe luna, obiectivele „urmand a fi insa actualizate pe parcurs, in functie de reactia publicului si investitiile pe care le vom face”, conform lui Apetrei.

„Combinatia de informatii soft si divertisment este o reteta de succes in alte tari, cred ca a venit timpul sa o valorificam si in Romania”, a spus Apetrei. „Frumusetea proiectelor online este ca putem incerca, experimenta, invata si schimba continutul si abordarea, in functie de dorintele vizitatorilor”, a mai spus acesta.

Portalul va produce venituri din advertising si din anunturile de recrutare in format video ce vor fi incarcate contra-cost pe portal, a mai spus Apetrei.

„Candidatii interesati sa-si posteze un video CV pot sa o faca, in sectiunea Video CV-uri, gratuit. Angajatorii care doresc sa le vorbeasca potentialilor candidati pot sa posteze un film de 1-2 minute, in care sa spuna mai multe lucruri despre organizatie, spiritul ei si ce tipuri de candidati li se potrivesc. Sectiunea lor este „Cele mai tari joburi” si trebuie sa plateasca pentru a intra aici cu o astfel de promovare”, a explicat Apetrei.

Acesta a mai spus ca in prima faza, se va incerca prin campanii de advertising pe online atragerea utilizatorilor pentru a incarca videoclipuri pe site, aceasta activitate avand potentialul de a atrage un numar mare de utilizatori.

„Este greu de spus in acest moment ce venituri vom realiza din acest portal. Modelul trebuie confirmat in lunile urmatoare prin interesul ce urmeaza a fi aratat de vizitatori si de partenerii care vor face campanii pe site. Abia apoi vom putea face prognoze realiste”, a declarat Apetrei, precizand insa ca se asteapta sa ajunga la break-even in jumatate de an.

Headline Software este o subsidiara a companiei Headline Group, avand doi actionari – Viorel Apetrei si Mihaela Apetrei. Headline Software a fost infiintata in urma cu un an, oficialii companiei neprecizand veniturile realizate pana in prezent.