- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Un magazin online bazat pe o platforma romaneasca open source s-a lansat cu investitii de 30.000 euro

25 Mar, 14:38 • emanuel.ceciu
Firma autohtona Copimaj SRL a lansat dupa investitii de circa 30.000 euro magazinul online de IT&C si electronice LiveMag.ro, bazat pe o platforma proprie de e-commerce open source, Live2C, pe care compania doreste sa o comercializeze in curand la nivel intern si international.
Un magazin online bazat pe o platforma romaneasca open source s-a lansat cu investitii de 30.000 euro

„Platforma Live2C este similara cu a producatorului international Magento. fiind singura platforma gratuita open source din Romania. Noi vom castiga din servicii si consultanta”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alexandru Circei, director executiv al LiveMag.ro.

In prezent, singurul proiect construit pe aceasta platforma este LiveMag.ro.

„Nu pot preciza o data de lansare a Live2C, suntem inca in lucru. Tot ce va pot spune in prezent este ca ne aflam in negocieri cu mai multi parteneri strategici, din Romania dar si de pe plan international, pentru lansarea platformei ca potential competitor in piata mondiala de eCommerce”, a mai spus Circei. Platforma este bazata pe tehnologiile Microsoft ASP.net si SQL Server.

In ceea ce priveste LiveMag.ro, oficialii magazinului online sustin ca acesta va genera in 2009 venituri de circa 8 mil. lei (circa 1,8 mil. euro).

„Consideram ca in aceasta perioada de criza economica clientii o sa fie mai exigenti. Situatia aceasta nu va paraliza total din punct de vedere economic consumatorul ci il va face mult mai atent la detalii, ceea ce este, in definitiv, un avantaj pentru LiveMag.ro. Acesta este centrat pe experienta utilizatorului, pe generarea de recomandari”, a spus Alexandru Circei.

Pentru a argumenta estimarile de afaceri pentru 2009, seful magazinului online a mai subliniat ca „am lucrat foarte atenti la indexarea magazinului online si produselor in Google, astfel incat estimez ca intr-o luna – o luna si jumatate, foarte multe dintre produsele comercializate de noi vor aparea pe prima pagina a cautarilor in Google. Acest lucru va conta foarte mult”.

In prezent, proiectul LiveMag.ro este sustinut de o echipa formata din 10 oameni.

S.C. Copimaj S.R.L are ca actionari doua persoane fizice si a inregistrat in 2007 afaceri de circa 90.000 euro si un profit de circa 10.000 euro, conform datelor publicate pe Ministerului de Finante. Compania, activa pe piata din 1995, se ocupa si de web design si web development.