- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Un nou jucator pe piata de marketing prin SMS lucreaza cu marje de profit de 15%

15 Jul, 13:01 • emanuel.ceciu
O companie romaneasca a lansat luni o platforma de comunicare prin SMS, oferind trei servicii de marketing prin mesaje scurte pentru companii. Reprezentantii firmei au estimat pentru DailyBusiness.ro ca se vor trimite in primele sase luni circa 3 milioane de SMS-uri prin intermediul site-ului SMSLink.ro.
Un nou jucator pe piata de marketing prin SMS lucreaza cu marje de profit de 15%

Site-ul, dezvoltat de Astinvest COM SRL, ofera trei servicii principale – SMS Marketing, Mail2SMS si SMS Gateway.

„Investitia in site si in promovare nu este mare, se ridica la circa 10.000 euro. Lucram cu marje de profit de circa 15%. Concurentul nostru direct este Web2SMS.ro, care ofera de asemenea servicii de SMS Marketing. Acestia au estimat ca vor vinde 10 mil. de SMS-uri in primul an de activitate. Ei fiind de mai mult timp pe piata, eu zic ca vom vinde circa 3 mil. SMS-uri in primele 6 luni”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alexandru Stupar, general manager al companiei. Acesta a completat spunand ca vizeaza amortizarea investitiei pana la finele anului in curs.

Platforma SMSLink.ro are rolul de a facilita comunicarea dintre companii si clientii acestora, bazandu-se pe sistemul de mesaje scurte SMS, rapoarte si analiza a rezultatelor.

SMS Marketing este un servicu ce ofera posibilitatea companiilor de a crea si trimite campanii de mesaje clientilor, urmarirea mesajelor, raportarea si analiza rezultatelor in timp real.

„Consider ca acesta va fi cel mai cautat serviciu de pe SMSLink.ro”, a spus Stupar.

Pretul unui SMS depinde de volumul de mesaje transmise lunar. Acesta porneste de la un tarif fix de 0,056 euro cu toate taxele si scade pana la 0,047 euro cu toate taxele.

Mail2SMS este un serviciu ce ofera posibilitatea utilizatorilor de a trimite SMS-uri folosind orice client de e-mail – Microsoft Outlook, Outlook Express sau Mozilla Thunderbird, precum si orice provider de e-mail – Yahoo, Gmail sau Hotmail catre orice destinatie mobila din Romania.

SMS Gateway se adreseaza in special retailerilor online ce prefera sa trimita SMS-uri clientilor in loc de a-i suna, pentru a detalia acestora stadiul comenzilor facute sau detalii ale facturilor.

Reprezentantii Astinvest au estimat afaceri de circa 50.000 euro in 2008, exclusiv din activitatile anterioare lansarii SMSLink.ro.

„Nu am calculat inca ce afaceri am realiza pe 2008 si din noua platforma, intrucat numarul SMS-urilor si pretul lor ar putea fluctua destul de puternic. Insa strict din creare de site-uri, din magazine online si din software de business creat la comanda, estimez ca vom realiza afaceri de circa 50.000 euro anul acesta”, a specificat Alexandru Stupar.

Pe langa SMSLink.ro compania mai detine site-ul de reincarcat cartele online MM.ro, precum si magazinul online Repka.ro.