New Media

Un nou site de SMS-uri gratuite a intrat pe piata locala de Internet

01 Apr, 00:01 • emanuel.ceciu
O companie autohtona a lansat un serviciu de SMS-uri gratuite, sustinut prin publicitate, oficialii companiei estimand ca in circa trei luni vor fi trimise peste 6 milioane de mesaje.
Un nou site de SMS-uri gratuite a intrat pe piata locala de Internet

Prin intermediul AdSMS.ro, utilizatorii pot trimite zilnic un numar nelimitat de SMS-uri gratuite. Dupa fiecare mesaj trimis, destinatarul va mai primi inca un SMS cu continut publicitar, textul acestuia fiind creat de companiile interesate de acest sistem de advertising.

„Investitia, mica de altfel (cateva mii de euro – n.r.), o vom amortiza sigur in prima luna de la lansare. Este un serviciu relativ nou pe piata autohtona, este gandit astfel incat sa genereze venituri imediat”, a declarat pentru DailyBusiness Sorin Chiriac, manager al Gestione Sinistri SRL, compania care a dezvoltat serviciul.

„Exista cerere pentru noi canale de promovare, iar marketing-ul direct prin SMS se afla intr-o continua dezvoltare atat la nivel international cat si national”, a continuat acesta.

In functie de volumul de SMS-uri cumparate de advertiseri si de modalitatea de plata, costul unui mesaj variaza pentru companiile-client de la 0,09 euro pana la 0,15 euro, a mai spus Chiriac. Acesta a precizat ca principalele firme interesate de acest serviciu sunt cele cu activitati in online si in special retailerii.

Serviciul AdSMS.ro a fost lansat pe 27 martie, pana in prezent incheind contracte de publicitate cu sase firme. Acestea au cumparat un numar total de 50.000 de SMS-uri, ceea ce, conform tarifelor anuntate, ar corespunde unor incasari de minim 45.000 euro.

Companiile isi pot alege un numar de SMS-uri pe care le pot cumpara, isi pot realiza propriile campanii si texte, pot activa sau dezactiva o parte dintre optiuni.

„De exemplu, advertiserii pot targeta clientii in functie de categoria de varsta a celui care trimite SMS-uri catre prietenii sai (si care, in prealabil, se inregistreaza – n.r.). In viitorul apropiat vom implementa pe site un sistem prin care utilizatorii care trimit SMS-uri vor trebui sa bifeze inclusiv categoria de varsta a celor catre care trimit mesajele, advertiserii putand astfel sa targeteze si destinatarii mesajelor”, a mai spus Chiriac.

Printre concurentii AdSMS.ro se numara PubliSMS.ro sau serviciul de mesaje scurte gratuit lansat la finele anului trecut de Apropo.ro.