- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Veniturile bancii de imagini Photoland SRL scad cu 50% anul acesta, la 275.000 euro

15 Jul, 00:01 • emanuel.ceciu
Banca de imagini digitale Photoland SRL a generat in 2008 afaceri in scadere cu 10%, urmand ca, pe fondul crizei economice si a scaderii numarului de clienti, compania sa isi reduca veniturile cu 45-50% in acest an fata de anul trecut, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mihai Carder, managing director si actionar minoritar al companiei.
Veniturile bancii de imagini Photoland SRL scad cu 50% anul acesta, la 275.000 euro

Avand in vedere ca in 2007 Photoland a generat afaceri de circa 615.000 euro, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, veniturile companiei s-au situat in 2008 la circa 550.000 euro, iar o scadere de 50% pe anul acesta ar cobori afacerile companiei la 275.000 euro.

Oficialii companiei pun aceasta scadere pe seama reducerilor bugetelor de media, pe fondul crizei economice.

Photoland SRL este firma autorizata in Romania sa reprezinte banca de imagini Corbis, companie americana cu prezenta mondiala.

In prezent, Photoland are 300 de clienti, pana la finele anului numarul acestora urmand sa se reduca, conform estimarilor lui Mihai Carder, pana la 200.

Compania romaneasca si-a relansat recent site-ul, acesta punand la dispozitia clientilor trei mari arii de selectie a imaginilor – arhiva Corbis, colectiile reunite sub numele Photoland si colectia Masterfile. Acestea totalizeaza peste 8 milioane de imagini.

„Relansarea s-a facut in-house, pe o platforma externa. Intretinerea si actualizarea site-ului sunt realizate in afara firmei”, a spus Mihai Carder, fara a oferi informatii privind investitia in relansarea portalului.

Banca de imagini Photoland SRL este prezenta pe piata din anul 2000. Actionarul majoritar al companiei este cetateanul britanic Pascal Mark Constantin, cu 51% din actiuni. In cadrul companiei mai sunt actionari Mihai Carder (30%) si Constantin Carmen (19%).