New Media

Vodafone Romania, primul operator local care activeaza functiile Twitter prin SMS

07 Apr, 10:51 • emanuel.ceciu
Vodafone Romania este primul operator telecom local care a activat un numar scurt special, pentru a trimite si a primi prin SMS mesaje asociate contului personal de Twitter.
Vodafone Romania, primul operator local care activeaza functiile Twitter prin SMS

Numarul de telefon personal trebuie setat aici (necesita logare), loc unde puteti alege si intervalele orare in care sa primiti notificari.

Cei care doresc sa trimita tweet-uri prin SMS o pot face expediind mesaje la numarul scurt 89338. Utilizatorul poate primi mesaje directe sau notificari din partea altor utilizatori Twitter prin SMS pe telefonul personal. Tot la numarul 89338 se pot trimite SMS-uri cu instructiuni de abonare sau dezabonare la urmarirea unui utilizator, pentru afisarea ultimului tweet al oricarui utilizator ales, pentru mesaj direct sau activare/dezactivare notificari.

Actualizarea status-ului de pe Twitter se face printr-un SMS ce contine postarea la acelasi numar, 89338, la un tarif de 5 eurocenti + TVA pe mesaj, conform oficialilor Vodafone Romania.

Spre deosebire de alte solutii care permiteau trimiterea mesajelor prin sms din mai multe retele mobile locale la un numar scurt sau un numar de telefon mobil lung, solutia pusa la dispozitie de Vodafone elimina problema securitatii, asocierea numarului de telefon al expeditorului cu contul de Twitter fiind facuta chiar din contul de Twitter si nu prin intermediul unei aplicatii apartinand furnizorului solutiei, a scris Dan Virtopeanu, managerul firmei de marketing prin telefonul mobil Voxline, pe blogul personal.

Noua optiune a fost semnalata initial, pe Twitter, de Vlad Georgescu.