- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

45.000 euro, pretul pentru a deveni proprietarul unui conac in Satu Mare o luna pe an

25 Apr, 10:01 • cristina.mihai
O agentie imobiliara din Satu-Mare a lansat pe piata romaneasca un nou serviciu, care ofera posibilitatea achizitionarii unor locuinte de vacanta in co-proprietate, urmand ca posesorii sa locuiasca cu schimbul in imobilul achizitionat. Prima oferta este un conac din Satu Mare in valoare de 500.000 euro.
45.000 euro, pretul pentru a deveni proprietarul unui conac in Satu Mare o luna pe an

Acest serviciu este folosit de exemplu pe piata din Anglia, unde agentiile imobiliare promoveaza case de vacanta in Spania utilizand acest sistem de achizitie.

„Imobilul din Satu-Mare poate fi achizitionat de 11 persoane, fiecare platind 45.000 euro. Insa daca pana la reunirea acestor 11 persoane o singura persoana va face o oferta de cumparare completa, conacul va fi vandut”, a declarat, pentru DailyBusiness, Sebastian Tiplea, managing partener al agentiei imobiliare Perlings.

Achizitia in co-proprietate ar urma sa fie realizata prin infiintarea unei persoane juridice, formata din 11 actionari cu participatii egale. Fiecare persoana poate locui cate o luna in casa, iar in decembrie casa va fi disponibila tuturor proprietarilor, ca o perioada de socializare.

Suprafata totala a locuintei este 1.873 mp, suprafata locuibila fiind 550 mp. La parter este un restaurant pentru circa. 80 de persoane, o cofetarie pentru circa 35 de persoane, iar conacul are 12 camere.

Exista si posibile dezavantaje, pot aparea neintelegeri intre viitorii proprietari, insa partea pozitiva este ca iti poti achizitiona o casa de vacanta pe care oricum nu o folosesti tot anul, cu un pret mult mai mic”, a spus Tiplea.

El a mai spus ca agentia se va ocupa de ingrijirea proprietatii, „se va asigura ca fiecare din proprietari, in momentul sosirii sa aiba tot confortul asigurat, frigiderul sa fie plin, sa fie ordine si curatenie, iar sampania e din partea casei”.

Reprezentantii agentiei au spus ca vor continua sa scoata la vanzare locuinte in co-proprietate, in functie de aparitia pe piata a unor imobile adecvate acestui gen de oferta (conditia principala fiind amplasarea intr-o zona potrivita pentru petrecerea vacantei – n.r.).