- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

A demarat constructia celui mai mare parc logistic detinut de o firma de profil – 120.000 metri patrati

11 May, 16:13 • cristina.mihai
FM Logistic a demarat marti constructia primei faze dintr-un proiect logistic situat in localitatea Petresti din judetul Dambovita si care va cuprinde in total 120.000 mp, fiind cel mai mare spatiu de depozitare din Romania aflat in proprietatea unei companii logistice.
A demarat constructia celui mai mare parc logistic detinut de o firma de profil - 120.000 metri patrati

Aceasta prima faza a proiectului a reprezinta o investitie de 10-20 mil. euro si va cuprinde 3 cladiri cu o suprafata totala de depozitare de 20.000 mp. Prima cladire va fi finalizata in ianuarie 2011, iar celelalte doua in primavara anului viitor. Restul cladirilor din proiect vor demara in functie de cerere. Pe piata sunt si parcuri logistice mai mari, insa sunt detinute de dezvoltatori imobiliari.

„Avem deja un client din zona bunurilor de larg consum care isi va depozita marfa aici”, a spus Catalin Olteanu, directorul companiei, care in acest an estimeaza venituri de 17-18 mil. euro in Romania, nivel similar cu cel din 2009.

Compania FM Logistic mai are in portofoliu circa 20.000 mp de spatii de depozitare proprii si inca 40.000-50.000 de spatii de depozitare inchiriate.

Intrebat daca va renunta la o parte din spatiile inchiriate, dupa finalizarea primei faze a proiectului din Petresti, Olteanu a spus ca spera sa nu fie nevoie sa renunte la spatii.

Pe piata de logistica din Romania mai activeaza, printre altii, si compania austriaca Gebruder Weiss sau Dumagas.