- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Advanced Development are „pe teava” doua proiecte de birouri de 35 mil. euro

07 Mar, 19:43 • cristina.mihai
Catalin Scripcaru, managing partner al Advanced Development, are in plan sa inceapa constructia a doua cladiri de birouri in Bucuresti, cu o investitie totala de circa 35 milioane euro.
Advanced Development are pe teava doua proiecte de birouri de 35 mil. euro

Cele doua proiecte de birouri, unul in zona Timpuri Noi si al doilea in zona Sincai fac parte din planurile mai vechi de dezvoltare ale companiei Advanced Development, insa la finalul anului trecut firma o obtinut avizele de constructie, iar in prezent se afla in mijlocul negocierilor pentru finantare cu bancile. In total cele doua proiecte vor cuprinde in jur de 35.000 m.p de spatii de birouri.

Cele doua proiecte vor fi dezvoltate in parteneriat cu un grup de investitori elvetieni, firma lui Scripcaru urmand sa detina jumatate din cele doua proiecte. Scripcaru a mentionat ca va demara constructia chiar daca nu va avea ante-contracte semnate.

Advanced Development a mai demarat constructia unui proiect rezidential de lux in zona Rosseti din Capitala. Constructia este aproape finalizata si cuprinde 13 apartamente.

„Inca nu am inceput procesul de vanzare. Vom demara promovarea locuintelor dupa finalizare. Luam in calcul si inchirierea, mai ales ca este o zona cautata de expati”, spune Scripcaru.

Despre una dintre cele mai mari proiecte din portofoliu, un proiect rezidential cu 1.000 de apartamente in Cernica, Scripcaru spune ca nu sunt sanse sa inceapa mai devreme de 2012.
De asemenea, compania a modificat proiectul pentru a veni cu preturi cat mai mici in piata. „Am renuntat complet la pacarea subterana in favoarea cei supraterane. O amenajare supraterana costa de 4 ori mai putin decat una subterana”, mai spune Scripcaru.

Compania Advanced Development nu este singura care are in plan sa demareze proiecte de birouri. AFI Europe a demarat inca de la finalul anului trecut prima cladire din zona de office din incinta mall-ului Cotroceni Park.

De asemenea compania belgiana de dezvoltare imobiliara Atenor Group a initiat constructia primei faze a unui complex de birouri in zona de nord a Bucurestiului. Prima cladire va avea o suprafata inchiriabila de 18.000 de metri.