- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Agentul proiectului de birouri Nusco Tower: Avem cereri pentru dublul suprafetei

16 Jul, 14:24 • cristina.mihai
Compania The Advisers/Knight Frank, agentul exclusiv de inchiriere al proiectului de birouri Nusco Towers din zona Barbu Vacarescu din Capitala, are cereri preliminare de inchiriere pentru o suprafata de birouri dubla fata de suprafata proiectului, a spus Horatiu Florescu, presedintele companiei si unul dintre cei mai cunoscuti brokeri de birouri din Romania.
Agentul proiectului de birouri Nusco Tower: Avem cereri pentru dublul suprafetei

Proiectul este deja contractat in proportie de 30%, iar The Advisers este in prezent in discutii avansate pentru inchirierea a 50% din spatiul ramas disponibil, conform lui Florescu.

Proiectul Nusco Tower, o investitie totala de 50 mil. euro (incluzand terenul), va avea circa 19.000 metri patrati de birouri si 2.000 mp de spatii de retail, a caror inchiriere va demara dupa finalizarea cladirii.

„Vrem sa pastram 2-4 etaje pentru a le inchiria anul viitor, cand vor fi gata si finisajele exterioare ale cladirii, pentru ca din experienta noastra am observat ca in acest stadiu chiria creste”, a mai spus Florescu, care a adaugat ca pentru spatii de birouri are clientii care au nevoie si de suprafete de 25.000 mp.

Constructia proiectului, dezvoltat de Nusco Grup, a inceput in aprilie 2008 si este in prezent la etajul 13, dintr-un total de 20, iar finalizarea este programata pentru primavara lui 2010.

„Pana la deschidere estimam ca vom inchiria integral spatiul de birouri”, a spus Florescu. Chiria medie pe metrul patrat in proiect este de 18 euro pe luna.

In prezent, pe piata, cererea de spatii de birouri vine din partea companiilor de IT si FMCG, dar si pe Pharma, domenii mai putin afectate de criza.

Cladirea de 75 metri inaltime va avea 6 lifturi panoramice un atrium interior care parcurge intreaga cladire, iar la parter si etajul 1 vor fi spatii comerciale cu acces liber.

Grupul italian Nusco este prezent pe piata romaneasca prin producatorul de usi si ferestre Pinum si prin divizia imobiliare. Pe imobiliare, compania are asigurata finantarea pentru proiecte de 100 milioane euro.