- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Anunturi imobiliare online: Scaderi de preturi o data la doua zile

12 Nov, 16:34 • cristina.mihai
Preturile apartamentelor vechi din Romania postate pe site-ul casefaraintermediari.ro au scazut in ultimele 2 luni cu 20-25% (pe Bucuresti procentul este acelasi - n.r.), la fiecare 2 zile existand cel putin un proprietar care sa isi reevalueze valoarea locuintei scoase la vanzare la un pret mai mic, a spus Valentin Enescu, proprietarul site-ului.
Anunturi imobiliare online: Scaderi de preturi o data la doua zile

In plus, o parte din clientii casefaraintermediari.ro au scos de pe site anunturile pe perioade temporare in ultimele 2 luni, ca reactie la stirile privind criza financiara. Circa 5-7% dintre anunturile de pe site sunt puse de proprietari pe stand-by.

Pe de alta parte, chirile locuintelor au crescut cu 5-10% in ultimele 2 luni, spune Enescu.

Sistemul de vanzari de locuinte fara intermediari, casefaraintermediari.ro a acordat de curand cea de-a sasea franciza pentru acest sistem in Brasov. Sistemul a inceput sa se extinda in orasele de provincie din Romania prin franciza anul acesta.

„Avem pana in prezent un volum de peste 500 de anunturi actualizate si preconizam ca pana la sfarsitul anului vom prezenta cel putin 1.000 de proprietati imobiliare scoase la vanzare sau inchiriere pe portalul nostru”, a declarat Enescu.

Casefaraintermediari.ro mai are francize in Bacau, Botosani, Iasi, Sibiu si Timis. Taxa de franciza este de circa 3.000 euro, iar francizati mai platesc lunar o redeventa din valoarea veniturilor obtinute.

Casefaraintermediari este detinut de compania VV&G Management. Firma a fost infiintata in 2001, avand ca domeniu de activitate consultanta de afaceri, ulterior domeniile de activitate s-au extins si pe online prin casefaraintermediari. Cifra de afaceri a companiei in 2007 a fost de peste 463.000 lei, potrivit Ministerului de Finante.