- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Armonia Braila a scapat momentan de faliment. Adunarea creditorilor a acordat o „perioada de gratie” proiectului

11 Jan, 17:10 • cristina.mihai
Centrul comercial Armonia Braila a scapat momentan de faliment, adunarea creditorilor hotarand marti sa ofere actionarilor posibilitatea efectuarii unui plan de redresare, au spus reprezentantii Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Red Project Three, compania care detine proiectul de retail din orasul Braila.
Armonia Braila a scapat momentan de faliment. Adunarea creditorilor a acordat o perioada de gratie proiectului

Termenul legal pentru depunerea planului de reorganizare este 30 de zile de la definitivarea tabelului de creante. In prezent tabelul de creante nu este definitivat, dar oficialii Casei de Insolventa Transilvania spun ca probabil acest tabel va fi gata pe 18 februarie, cand este urmatorul termen de judecata in dosarul de insolventa al Red Project Three. Prin urmare, daca firma nu depune un plan de reorganizare pana in jur de 20 martie se va dispune intrarea in faliment. Daca planul de reorganizare este depus, atunci urmeaza alte etape ale procedurii, creditorii urmand sa voteze aprobarea acestui plan.

Practic, actionarii Armonia Braila, compania Red Capital Management, a primit o noua perioada de gratie de la creditori.

Potrivit tabelului preliminar de creante, Volksbank, banca finantatoare, are de recuperat circa 120 milioane lei (peste 28 mil. euro) de la firma Red Project Three, compania prin care s-a dezvoltat proiectul.

Diferitii furnizori de servicii sau companii din domeniul constructiilor partenere in proiect, incadrati drept „creditori chirografari” (creditorii care nu au garantii – n.r.), au de recuperat in jur de 30 milioane lei (7 mil. euro).

Cei mai putini bani de recuperat ii au institutiile publice, in total 1,8 milioane lei (sub 400.000 euro). In total, compania are 29 de creditori chirografi, printre firmele care au de recuperat bani de la dezvoltator numarandu-se Centrofarm, Muntenia Nord, GDF Suez, Flamingo Construct sau Schindler Romania.