Real Estate

Austriecii de la Immofinanz au preluat integral proiectul imobiliar Radius Baia Mare, evaluat la 70 mil. euro

30 Sep, 13:54 • cristina.mihai
Grupul austriac Immofinanz si-a majorat participatia in cadrul companiei FMZ Baia Mare Imobiliara Srl la 100%, de la 75%, potrivit raportului financiar al grupului austriac. Astfel, austriecii au preluat integral proiectul imobiliar mixt care ar urma sa fie construit pe terenul fostei fabrici de textile Maratex din Baia Mare de la dezvoltatorul imobiliar Red.
Austriecii de la Immofinanz au preluat integral proiectul imobiliar Radius Baia Mare, evaluat la 70 mil. euro

Immoeast, companie care a fuzionat cu Immofinanz in acest an, a preluat in 2007 un procent de 75% din compania Red Project Two, firma care achizitionase in acelasi an fabrica Maratex din Baia Mare. In Baia Mare ar fi urmat sa fie dezvoltat un proiect compus din spatii comerciale, birouri si locuinte, care presupunea o investitie de 70 de milioane de euro.

Contactati de DailyBusiness.ro, oficialii Immofinanz si cei ai Red nu au oferit detalii suplimentare.

Grupul austriac Immofinanz a preluat integral anul acesta si mall-ul Polus din Constanta, dar si Euromall Galati si West Gate Center Craiova. Dintre proiectele achizitionate doar unul este in constructie, cel din Constanta.

Fondul de investitii a anuntat inca de anul trecut ca intentioneaza sa-si faca curat in portofoliu. Pe piata locala, aceasta curatenie s-a manifestat prin preluari integrale ale proiectelor detinute deja partial de companie si care erau blocate din lipsa de finantare.

In mod obisnuit, grupul austriac ar fi preluat integral aceste proiecte abia dupa finalizare. Cum piata locala duce lipsa de cumparatori, fondul de investitii este mai avantajat de achizitii integrale, mai ales ca preturile sunt mult mai mici, iar potentialul de crestere al valorii proiectelor pe termen mediu si lung este mare.