- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Austriecii de la Soravia vor venituri de 5-5,2 mil. euro in 2010 din Metropolis Center

07 Oct, 13:47 • cristina.mihai
Grupul austriac de dezvoltari imobiliare Soravia estimeaza ca proiectul Metropolis Center, care cuprinde spatii de birouri, de retail si un apart-hotel, le va aduce venituri de 5-5,2 mil. euro in primul an intreg de functionare, 2010, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Valeri Atanassov, managing partner al companiei pe Romania si Bulgaria.
Austriecii de la Soravia vor venituri de 5-5,2 mil. euro in 2010 din Metropolis Center

Proiectul Metropolis Center, lansat oficial miercuri, are 21.000 metri patrati inchiriabili, dintre care 11.000 mp sunt destinati spatiilor de birouri, iar 2.000 mp spatiilor de retail. Restul suprafetei reprezinta apart-hotelul, operat de compania austriaca Starlight Suiten.

Cladirea este localizata in zona centrala Dorobanti, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.

Parteneriatul dintre Soravia si lantul hotelier Starlight Suiten Hotel are la baza un contract de inchiriere pe o perioada de 20 de ani.

Cu 78 de apartamente, hotelul din Bucuresti este cel mai mare hotel Starlight din lant si primul din Romania.

Oficialii Starlight Suiten se asteapta la un grad de ocupare de 70% in primul an de functionare si de 80% in anii urmatori. Hotelul a incheiat deja contracte pe termen lung cu companii din apropiere, dar si cu altele care prefera cazarea in centrul Capitalei.

Spatiul de birouri este contract in proportie de 90%, iar pana in prezent circa 67% este ocupat de companii care au semnat contracte.

Printre chiriasi de numara Citroen Romania, firma de avocatura DLA Piper, Parexel International, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Advent International, dar si un supermarket Mega Image si curatatoria Eco Fresh. In curand vor fi deschise si un restaurant si o cafenea in galeria comerciala de la parterul Metropolis Center.

Investitia totala in proiectul Metropolis, incluzand mobilierul, se ridica la 38 mil. euro.

Acesta este al treilea proiect dezvoltat de Soravia in Romania, dupa un proiect de birouri pe Calea Mosilor si unul de mici dimensiuni la Otopeni, ambele vandute in 2006, fondului de investitii Equest Partners.

Grupul Soravia opereaza in Europa Centrala si de Sud-Est si cuprinde 3 divizii, respectiv Real Estate Development, Properties si Investments.