- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Avantajul crizei: Investitia necesara pentru proiectul rezidential de lux Rovere s-a micsorat cu 20%

26 Aug, 00:01 • cristina.mihai
Investitia in proiectul rezidential de lux Rovere din Capitala, amplasat in zona Iancu Nicolae, a scazut cu circa 20%, dupa ce Rovere Mobili, dezvoltatorul proiectului a renegociat tarifele materialelor de constructii si a schimbat constructorul, au spus reprezentantii companiei pentru DailyBusiness.ro.
Avantajul crizei: Investitia necesara pentru proiectul rezidential de lux Rovere s-a micsorat cu 20%

Investitia in proiect a fost estimata, la lansarea pe piata a proiectului, in 2008, la 55 mil. euro.

Diminuarea costurilor de constructie a permis dezvoltatorului sa reduca si preturile, iar pentru a se adapta cererii de pe piata, Rovere Mobili a realizat si o recompartimentare a proiectului, micsorand suprafetele unor locuinte, ceea ce a determinat si o crestere a numarului de unitati locative de la aproape 50 la 67.

Spre exemplu, apartamentele de 2 camere sunt acum de 90 mp, fata de 130 mp, anterior, fara a include suprafetele teraselor.

„Am micsorat doar suprafetele, finisajele si arhitectura exteriora raman aceleasi”, au spus reprezentantii companiei, care au precizat ca pana in prezent au vandut 31 de locuinte, din totalul de 67.

Lucrarile de constructie au inceput in luna iunie 2008 si vor fi incheiate in vara anului viitor.

Proiectul Rovere, primul de pe piata locala care a scos la vanzare locuinte complet mobilate, a fost lansat in 2008, fiind dezvoltat in parteneriat de compania de mobilier de lux Rovere Mobili si dezvoltatorul Emme Development Holding. La inceputul acestui an, Emme a iesit din proiect si Rovere Mobili a ramas unic dezvoltator, compania detinand si terenul.