- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bancile executa din ce in ce mai multe active imobiliare mici: Vezi la ce preturi scot la vanzare terenurile si pensiunile

11 Aug, 00:03 • cristina.mihai
Bancile au in portofoliul de proprietati executate silit si pensiuni sau hoteluri, pe langa nenumaratele terenuri si cele cateva zeci de spatii industriale. La ce preturi scot la vanzare bancile aceste active? Chiar daca sunt si proprietati care au preturi de peste 1 mil. euro, majoritatea sunt scoase la vanzare la valori sub nivelul mediu al pietei libere. DailyBusiness.ro va prezinta cateva dintre proprietatile de acest tip scoase la vanzare de banci.
Bancile executa din ce in ce mai multe active imobiliare mici: Vezi la ce preturi scot la vanzare terenurile si pensiunile

Credit Europe Bank are la vanzare o pensiune cu 24 de camere la 200.000 euro, proprietate executata silit. La acelasi pret este scos la vanzare de BRD un hotel de 12 camere din Prahova.

Libra Bank are la vanzare un motel si o benzinarie in judetul Prahova la 1 mil. lei.

Tot BRD are la vanzare o pensiune din judetul Neamt cu 560.000 euro, in timp ce 13.000 mp de hale industriale din Ploiesti sunt la vanzare pentru circa 1,2 mil. euro, tot prin BRD.

Terenurile scoase la vanzare de banci au preturi ceva mai ridicate, spre exemplu 10.000 mp in Pitesti costa 560.000 euro, iar un teren rezidential de 8.900 mp din Cluj valoreaza 300.000 euro.

„Nu sunt neaparat produse lichide, de fapt vinzi un business, asa ca trebuie evaluate ca atare de potentialii cumparatori”, spune Valentin Ilie, directorul executiv al agentiei imobiliare Coldwell Banker.

De altfel, bancile nu reusesc sa vanda nici majoritatea apartamentelor executate silit din portofoliu, unde preturile sunt ceva mai reduse decat la inceputul anului, dar oricum inca mari. Astfel, multe din aceste proprietati ajung sa reintre in posesia bancilor.

Valentin Ilie, directorul executiv al Coldwell Banker, agentie care a lansat in acest an o divizie de administrare si brokeraj pentru apartamentele reintrate in posesia bancilor, spune ca recent a incheiat parteneriate cu 5 institutii finantatoare, cu un portofoliu cumulat de cateva sute de apartamente. „Va mai dura ceva pana cand vor intra in piata”, spune Ilie.