- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bilant la Palas Iasi, investitia de 260 mil. euro a lui Dascalu. Mall-ul se deschide in aprilie 2012

03 Nov, 14:41 • cristina.mihai
Compania Iulius Group, controlata de omul de afaceri Iulian Dascalu, va inaugura in aprilie anul viitor proiectul imobiliar Palas din centrul Iasului, o investitie de peste 260 de milioane de euro.
Bilant la Palas Iasi, investitia de 260 mil. euro a lui Dascalu. Mall-ul se deschide in aprilie 2012

Cum arata bilantul acestui proiect cu 6 luni inainte de finalizare?

“In prezent, Palas este finalizat in proportie de 82%. Suntem pregatiti ca in luna aprilie 2012 sa il inauguram”, a afirmat Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.

O parte a ansamblului este functionala incepand cu toamna anului 2010. Astfel, 9 companii multinationale, printre care Amazon, Endava, Bentley Systems, Raiffeisen Bank si Volksbank si-au inaugurat sedii in United Business Center – componenta office Palas.

Zona de centru comercial al Palas , care are printre chiriasi branduri ca H&M, Tommy Hilfiger, Auchan, C&A, New Yorker sau Hervis, va fi inaugurat in primavara lui 2012. In centrul comercial va fi prezent si lanturi de cinema-ul Village Cinemas, care va avea la Iasi 9 Sali cu o capacitate de peste 1.800 de locuri. Acesta va fi primul cinema al Village deschis in Romania.

Tot anul viitor vor fi inaugurate si 70 de locuinte din zona rezidentiala a complexului si va si deschisa integral si parcarea subterana cu 2.500 de locuri.

In 2012 va fi deshis publicului si parcul din incinta proiectului de retail, amenajat in locul fostei gradini a Curti Domnesti.

Parcul cuprinde un lac si foisor pentru ceremonii.  Patinoarul, teatrul de vara, precum si caruselul venetian pentru copii completeaza oferta de entertainment a parcului Palas.

Proiectul va cuprinde si 2 hoteluri de 4 stele, care insa nu voi fi deschise in primavara anului viitor.

Pana in prezent, s-au investit aproape 180 milioane de euro in lucrarile de constructie. De la demararea lucrarilor, in 2007, si pana in prezent, s-au virat 3,1 milioane de euro pentru taxe, avize si autorizatii, din care 1,53 milioane de euro catre bugetul Primariei Municipiului Iasi.

Din aceasta investitie, 73 mil. euro a costat parcarea subterana si inca 2,5 mil. euro amenajarea parcului.