- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bloc \”inteligent\” la piata Alba Iulia din Capitala, vandut aproape 100%

01 Aug, 14:05 • cristina.mihai
Compania Jules Verne Imobiliare, detinuta in proportie de 70% de compania de constructii franceza CIFE, a vandut aproape integral proiectul rezidential Stella Residence din zona Piata Alba Iulia din Capitala cu circa 2 luni inainte de finalizare.
Bloc \inteligent\ la piata Alba Iulia din Capitala, vandut aproape 100%

Investitia totala in proiect se ridica la 8,5 mil. euro. Blocul beneficiaza de un sistem de management al cladirii (BMS – Building Management System), ceea ce presupune supraveghere video, monitorizarea traficului in cladire si parcare, reglarea temperaturii si luminii in locuinte de la distanta, internet cu fibra optica, televiziune digitala, centrala telefonica, control digital al consumului la utilitati, monitorizarea on-line a costurilor de energie

In prezent din cele 77 de locuinte ale proiectului mai sunt disponibile 3 locuinte, a spus Radu Cancilescu, directorul de vanzari al companiei.

Pe langa acestea, si compania Anglo Romanian Development, care intermediaza vanzarea de locuinte din Romania in Marea Britanie, are la vanzare 8 apartamente in cadrul ansamblului, proprietarii fiind investitori britanici, care au achizitionat locuintele in stadiile incipiente ale proiectului si acum le revand.

Pe langa acest proiect, dezvoltatorul mai detine doua terenuri in Capitala, unul in zona Pod Colentina si unul in Stefan cel Mare.

„Acestea sunt in faza de proiectare, un cost de constructie estimativ al proiectului de la Stefan cel mare este de 4-5 mil. euro, in timp ce proiectul de la Pod Colentina va avea un buget pentru constructie de 14-15 mil. euro”, a spus George Doholici, directorul general al firmei Jules Verne Imobiliare.

Compania detine un teren de 830 mp in zona Stefan cel Mare, pe care va construi un proiect mixt, parterul constructiei fiind destinat spatiilor comerciale, primele doua etaje spatiilor de birouri, in timp ce restul va cuprinde 30-40 de locuinte. In zona Pod Colentina, compania detine un teren de 2.870 mp pe care va construi doua blocuri cu circa 150 de apartamente in total.

Jules Verne Imobiliare este detinuta in proportie de 70% de catre Compagnie Industrielle et Financiere d’Enterprise din Franta, listata la Bursa din Paris, cu activitati in domeniul dezvoltarii imobiliare si al constructiilor. Restul titlurilor este detinut in proportie de 20% de compania de consultanta romano-franceza Ilcaberom si 10% de catre George Doholici, directorul general al firmei Jules Verne Imobiliare.