- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bucsaru a vandut locuinte de peste 25 mil. euro in mini-orasul din sudul Capitalei

01 Oct, 12:29 • cristina.mihai
Aproape jumatate din locuintele primelor doua faze ale proiectului rezidential Green City din comuna 1 Decembrie din sudul Capitalei au fost vandute in circa 2 ani, ceea ce ar insemna incasari de cel putin 25 mil. euro, potrivit calculelor DailyBusiness.ro.
Bucsaru a vandut locuinte de peste 25 mil. euro in mini-orasul din sudul Capitalei

Valoarea locuintelor vandute pana in prezent in cadrul proiectului dezvoltat indirect de omul de afaceri Dumitru Bucsaru acopera aproape integral investitia in constructia primei faze a proiectului, estimata anterior la 124 milioane de lei (29 mil. euro).

Prima faza a proiectului cuprinde 356 de case si a fost vanduta in proportie de 57%, iar cea de-a doua faza, care este inca in constructie, de 164 de case, este contractata in proportie de 27%. Astfel, in total in cadrul proiectului au fost vandute aproape 250 de unitati locative din cele peste 500 ale primelor doua faze.

Proiectul a fost demarat in toamna lui 2008, insa vanzarile au avut un start mai slab. Media lunara de vanzari a ajuns insa sa creasca cu 150%, dupa ce dezvoltatorul a mai redus preturile pe parcursul mai multor promotii. Astfel, daca in primele 6-8 luni de la demararea proiectului media lunara de vanzari era de 5 unitati, in 2010 media lunara de vanzari a ajuns la 12 unitati.

In prezent, locuintele din cadrul proiectului sunt vandute la un pret mediu de circa 100.000 euro (fara TVA). Unitatile locative au suprafete de peste 150 mp construiti.

Proiectul Green City va cuprinde in total peste 4.000 de unitati locative si o zona verde care se va apropia de dimensiunea parcului Cismigiu din Capitala.

Compania Green City Construct este detinuta in proportie de 73% de societatea Valahorum SRL, controlata indirect de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, proprietarul clubului de fotbal Unirea Urziceni. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Valahorum este detinuta in proportie de 100% de Iuliana Zenaida Bucsaru, fiica omului de afaceri.

Ceilalti actionari ai firmei Green City Construct sunt compania Perfect City prin Vasile Ion, care detine peste 15% din actiuni, si compania Comaico SRL prin Dumitru Bucsaru cu peste 11% din actiuni.