- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cea mai misterioasa tranzactie imobiliara a anului s-a finalizat. Cumparatorul a virat banii in ultimul moment

18 Aug, 12:02 • cristina.mihai
O firma din Cipru care agrease sa cumpere mall-ul Tiago Oradea, aflat in faliment, a virat ieri banii pentru tranzactie, 30,5 milioane de euro, in ultima zi a perioadei in care avea dreptul sa realizeze achizitia, conform termenilor unei licitatii publice din luna iunie.
Cea mai misterioasa tranzactie imobiliara a anului s-a finalizat. Cumparatorul a virat banii in ultimul moment

Mall-ul Tiago Oradea a fost scos la vanzare in iunie, ca urmare a intrarii in faliment a firmei MLS Proiect Oradea prin care grupul irlandez Mivan dezvolta acest centru comercial. Desi scos la vanzare la o suma cu circa 50% mai redusa fata de investitie, achizitionarea acestui proiect la o suma atat de mare ramane un mister pe piata, mai ales ca proprietatea nu produce niciun venit. Cu toate ca este aproape finalizat, mall-ul nu a fost deschis din lipsa de chiriasi.

„S-a virat marti intreaga suma”, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul companiei care detinea mall-ul.

Nu doar tranzactia este acoperita de mister, ci si cumparatorul, o fima care ar putea fi controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Firma Shopping Center Holding are ca principal actionar o companie inregistrata in Cipru, Karias Trading, iar 10% din actiuni sunt detinute de Dumitru Ciocoiu, un apropiat al omului de afaceri Gabriel Popoviciu. De asemenea, Shopping Center Holding este inregistrata la aceeasi adresa ca grupul Baneasa Investments, controlat de Popoviciu.

Principalul creditor al MLS Proiect Oradea este banca UniCredit. Potrivit informatiilor anterioare, banca isi va recupera integral creanta in urma vanzarii mall-ului.

Relatia comerciala dintre Popoviciu cu UniCredit este una mai veche, banca finantand mall-ul Baneasa Shopping City.