- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai mare centru de divertisment indoor din Romania isi propune venituri anuale de 565 mil. euro

07 Jul, 00:01 • cristina.mihai
Axion Leisure Development, care a prezentat luni proiectul celui mai mare centru de divertisment indoor din Romania, estimeaza pentru acesta venituri anuale de 565 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, George Barbulescu, directorul general al companiei.
Cel mai mare centru de divertisment indoor din Romania isi propune venituri anuale de 565 mil. euro

George Barbulescu este si consultant al primariilor Amsterdam, Utrecht, Haga, pentru Masterplan Projects (Utrecht 2030, The Hague New Central 2025, Amsterdam Central Station).

„Cred ca putem vorbi despre o medie de 565 milioane euro venituri anuale efective (neincluzand aici cheltuielile pe care toata aceasta constructie de mari dimensiuni impreuna cu serviciile le includ, precum si taxele catre stat)”, a spus Barbulescu.

Constructia proiectului va demara in ianuarie 2011 si este programata sa fie finalizata in 2012.

Leisure Dome Bucharest va avea o suprafata totala desfasurata de 400.000 mp, necesitand o investitie totala de circa 500 mil. euro, potrivit reprezentantilor investitorilor.

Complexul va fi amplasat langa Bucuresti, in zona Snagov. Pana acum, in proiect au fost atrasi 4 investitori: 2 romani si 2 straini (Banca Europeana de Investitii, fonduri structurale de la Uniunea Europeana).

„In general, feed-back-ul primit din partea investitorilor a fost peste asteptari, este un proiect dorit dintotdeauna, nu numai in aceasta parte a lumii”, a spus Barbulescu.

„In afara de cei pe care i-am amintit mai sus, suntem in negocieri si cu alti investitori care si-au aratat intentia de a intra in aceasta afacere ca parteneri. Perioada aproximativa de amortizare a investitiei este intre 4 si 8 ani”, a adaugat acesta.

Centrul va gazdui, pe tot timpul anului, activitati precum ski, snowboarding, patinaj pe gheata, sporturi nautice subtropicale, incluzand surfing si diving, teren de golf indoor, zona de jocuri (3D, 4D, 5D, realitate virtuala, cinematografe), wellness, fitness, tenis; hipermarketuri, restaurante si cluburi tematice, ice-bar, hotel, cazino si centru de congrese.

„Am negociat si am ajuns deja la o intelegere cu vanzatorul intregii suprafete de teren de 55 ha (un singur detinator) . Pretul terenului nu are relevanta – cel care il detine se implica in proiect ca partener”, a precizat George Barbulescu.

„Am demarat proiectul la inceputul lunii august 2008, in faza lui de initiere fiind angrenati circa 60 de specialisti olandezi, studiul de fezabilitate fiind pozitiv in privinta amplasarii Leisure Dome Bucharest in apropierea Bucurestiului”, a mentionat seful Axion Leisure.

Complexul isi va asigura consumul de energie din resurse proprii.

„Necesitatile de caldura versus racoare vor fi realizate prin conversie, pe de o parte prin facilitatile de ski si patinaj, iar pe de alta prin dotarile pentru inotul subtropical. Conceptul energetic self-supporting va costa circa 80 milioane de euro, el urmand a fi asigurat din surse neconventionale (soare, vant, izvoare geotermale), punand Romania pe harta verde a lumii”, a declarat George Barbulescu.

Proiectul in cifre

Suprafata in interior: 200.000 mp

Suprafata in exterior: 200.000 mp (parcari, drumuri, infrastructura)
din care:

Sport: 63.000 mp

Entertainment: 28.000 mp

Sanatate: 11.000 mp

Restaurant si Cafenea: 15.000 mp

Retail: 37.000 mp

Hotel: 14.000 mp

Parking: 150.000 mp

Alte facilitati: 77.000 mp

Helioport amplasat la nivelul hotelului si al cazinoului

Facilitati

Ski interior, snowboarding, patinaj pe gheata

Sporturi nautice subtropicale, inclusiv surfing si scufundari.

Golf de interior.

Cea mai mare zona de jocuri din Europa (3D, 4D, 5D Realitate Virtuala, cinematografe si alte jocuri)