- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai scump mall din Bucuresti se deschide maine, la 45% din capacitate

24 Mar, 14:01 • cristina.mihai
Centrul comercial Grand Arena, cel mai scump mall din Bucuresti, se va deschide maine la circa 45% din capacitatea totala a numarului de magazine. Astfel, doar 80 din cele 180 de magazine vor fi functionale inca din prima zi, urmand ca pe parcursul urmatoarelor doua luni sa se mai deschida inca 50 de magazine.
Cel mai scump mall din Bucuresti se deschide maine, la 45% din capacitate

Numarul de magazine care au inchiriat spatii pana in prezent se ridica astfel la 130, reprezentand 80% din suprafata. Acest mall este unul dintre foarte putinele care au fost inaugurate in Bucuresti inainte de a fi integral inchiriate, lucru atribuit de reprezentantii dezvoltatorului conditiilor dificile de piata din prezent. „Suntem totusi singurul mall care s-a deschis in 2009, pana acum, in Bucuresti”, a comentat Mikael Harfi, reprezentant al dezvoltatorului in Romania.

Mall-ul este proprietatea Euroinvest Intermed, care are 8 actionari persoane fizice si companii, din Elvetia, Anglia si Franta. Din totalul investitiei, proprietarii au asigurat 150 mil. euro din fonduri proprii, iar restul a provenit din credite bancare.

Mall-ul nu este finisat in totalitate, insa proprietarii au decis sa il inaugureze acum pentru a nu rata ocazia sarbatorilor de Paste. Chiriile platite lunar de proprietarii magazinelor variaza intre 20 si 60 euro/mp.

Printre chiriasii care isi vor deschide magazine maine in Grand Arena se numara Deichmann, unul din cei mai mari retaileri de incaltaminte din Europa, Motivi, marca italiana de accesorii si imbracaminte pentru femei, si magazinul Sephora, cu produse cosmetice si parfumuri.

Mall-ul reprezinta o investitie de 187 mil. euro, iar deschiderea de maine reprezinta o a doua amanare a termenului initial, adica finalul anului trecut.

[img=139]Carrefour este principala ancora a mall-ului Grand Arena[/img]

Cele doua „ancore” ale centrului comercial sunt Carrefour (mai multe detalii despre lansarea acestuia, cititi aici) si Flanco World.

Mall-ul este amplasat in sudul Bucurestiului, intr-o zona unde se mai afla in apropiere si alti retaileri, precum Selgros, Hornbach, Plus, Metro, Real. Dintre acestia, reprezentantii Grand Arena considera ca singurul competitor direct este Real.

Tot in zona de sud se afla in lucru proiectul mall-ului Sun Plaza, o investitie de circa 150 mil. euro, al carui termen de lansare a fost de asemenea amanat, pana la finalul acestui an.